Mali polis ünlü spor kulübünü bastı

Mali polis ünlü spor kulübünü bastı

İtalya'nın köklü kulübü AC Milan'a mali polis tarafından baskın düzenlendi. Birçok kulübün başkanı ve yöneticileri de gözaltı listesinde yer alıyor

A+A-

İddiaya göre aralarında birçok üst düzey yönetici ve futbolcunun olduğu 64 kişinin soruşturma kapsamında olduğu belirtildi. Napoli Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen ve "Fuorigioco" (Ofsayt) adını verdiği operasyonda Serie A ve B’de mücadele eden 35 kulüp inceleme altına alındı. Operasyon kapsamında gözaltına alınacak isimler arasında AC Milan genel menajeri Adriano Galliani, Napoli Başkanı Aurelio De Laurentiis, Lazio Başkanı Claudio Lotito, Juventus eski genel menajeri Jean Claude Blanc, eski futbolcu Hernan Crespo ve halen faal olarak futbol oynayan Ezequiel Lavezzi de yer alıyor. İtalyan basını da Casa Milan’a yapılan baskını operasyonun ilk adımı olarak gösterdi.

Soruşturma çerçevesinde milan Kulübü'ne yöneltilen suçlamalar şunlar:

1-) Vergi ödememek için sahte şirketler kurmak.

2-) Futbolcuların ikametlerini farklı ülkelerde göstermek.

3-) Sosyal güvenlik ödemelerinde ihmal.

4-) Kulüpler ve menajerler arasında oluşturulan ödeme ağı.

5-) Resmi evrakta hile yapmak.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.