Mali'de en az 27 ölü

Mali'de en az 27 ölü

Mali'deki otelde rehine kalmadı, en az 27 ölü

A+A-

Afrika ülkesi Mali'nin başkenti Bamako'da rehine krizi yaşandı. Bir grup silahlı saldırgan, başkent Bamako'da bulunan Radisson Blu Otel'de yaklaşık 170 kişiyi rehin aldı. Reuters, rehin alınanlar arasında 7 THY personelinin otelde rehin alındığını bildirdi. Otele giren Mali özel harekat güçlerinin düzenlediği operasyon sona erdi. Malili yetkililer, en az 27 kişinin öldüğünü ve otelde rehine kalmadığını açıkladı.

Reuters'ın haberine göre, saldırıyı El Kaide bağlantılı El Murabitun örgütü üstlendi. Örgüt, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, saldırıyı kendilerinin düzenlediğini duyurdu. Mali'de Ağustos ayındaki benzer bir saldırıyı El Kaide bağlantılı El Murabitun örgütü üstlenmişti.

Fransa Mali'ye bir özel kuvvet ekibi göndereceğini duyurdu.

THY: Bilgilendirme yapılacak

Kaptan Pilot İ. Y. ve İkinci Pilot S.M.A.'nın yanı sıra M. G, Ş. T. K, L. D. K. ve E. S. adlı dört kabin memurunun da otelde olduğu açıklanmıştı.

10 saldırgan iddiası

Reuters'a bilgi veren üst düzey bir güvenlik kaynağı ise otelde yaklaşık 10 saldırgan olduğunun tahmin edildiğini belirtti.

Ajansa konuşan güvenlik kaynakları, "Kuran'dan ayetler okuyabilen rehinelerin serbest bırakıldığını" iddia etti.

Polis, otomatik silah seslerininin duyulduğu 190 odalı otelin çevresinde güvenlik kordonu oluşturdu.

ABD ve Fransız büyükelçilikleri, Bamako'daki vatandaşlarını güvenli bir yerde beklemeleri konusunda uyardı.

Mali'de Ağustos ayında da Sevare kasabasındaki bir oteldeki 24 saatlik kuşatma ve rehin alma krizinde dört asker ve beş BM çalışanı hayatını kaybederken, dört saldırgan öldürülmüştü.

Fransa 50 subay gönderiyor

Fransa terörle mücadele konusunda uzman 50 seçkin subayı, otelin bulunduğu Bamako kentine gönderme kararı aldı. Fransız jandarma sözcüsü, "Yola çıkmaları an meselesi" dedi.

"Diplomatik araçlarla geldiler"

Birleşmiş Milletler'in Mali'deki misyonunun sözcüsü Olivier Saldago, diplomatik araçlarla gelen saldırganların yerel saatle 07.00 sularında ellerindeki Kalaşnikoflarla oteli bastığını söyledi.

Davutoğlu: Rehin tutulan vatandaşımızla da iletişimimiz var

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mali'deki rehine eylemine ilişkin olarak, "Yedi vatandaşımız vardı. Beşi şu an itibarıyla kurtarıldı. Diğer iki vatandaşımızla da iletişimimiz var. Sağlıkları, sıhhatleri iyi. O bakımdan bir sıkıntı yok. İnşallah onların da kurtarılması için yoğun bir çaba içindeyiz. Yedi vatandaşımızın beşi salimen kurtarıldı. Diğer 2'sini inşallah önümüzdeki süre içinde kurtarma çalışmalarımız devam ediyor" demişti. 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.