Markalı konutta İstanbul başı çekiyor

Markalı konutta İstanbul başı çekiyor

İstanbul markalı konut üretiminde başı çekiyor.

A+A-

EVA Gayrimenkul Değerleme’nin gerçekleştirdiği “2015 İstanbul Markalı Konut Araştırması” na göre İstanbul’daki 5,3 milyon konutun yaklaşık 500 binini markalı konutlar oluşturuyor. 

İstanbul’un 34 bölgesinde bin 242 markalı konut projesi yer alıyor. Kent genelinde markalı konut sayısı ise 500 bine ulaşıyor. 2014’e kıyasla İstanbul'da markalı konut projeleri yüzde 23 artış kaydediyor.

En fazla markalı konut projesi hangi ilçede bulunuyor?

- İstanbul'da en fazla markalı konut projesi Esenyurt’ta, en az sayıda projeyse Güngören’de yer alıyor.

- Markalı konutta Anadolu Yakası’nda Bağdat Caddesi, Avrupa Yakası’nda Fulya-Bomonti-Şişli-Büyükdere aksı birim metrekare satış değerleri itibariyle en yüksek bölgeler olarak öne çıkıyor.

- Bağdat Caddesi’nde ortalama fiyatlar 21 bin TL/metrekare.

- Fulya, Bomonti, Şişli ve Büyükdere aksında ortalama fiyatlar 19 bin TL/metrekare.

- Avrupa Yakası’nda en düşük birim satış değerine sahip olan bölgenin ise Esenyurt olduğu dikkat çekiyor. Esenyurt’ta konutların metrekare birim fiyatı yaklaşık 3 bin 270 TL.

- Anadolu Yakası’nda en düşük birim satış değerine sahip olan bölge ise Tuzla. Tuzla bölgesinde konutların ortalama metrekare satış değeri yaklaşık 3.300 TL.

- İstanbul Anadolu Yakası’nda Çekmeköy, Tuzla, Sancaktepe ve Ataşehir ilçelerindeki markalı konut projeleri, Anadolu Yakası'nın tamamındaki toplam markalı konut projelerinin içinde en büyük paya sahip.

- Avrupa Yakası’nda ise Esenyurt, Beylikdüzü, Başakşehir, Bakırköy, Şişli ve Küçükçekmece ilçelerindeki markalı konut projeleri, Avrupa Yakası’nın tamamındaki toplam markalı konut projelerinin içinde en büyük paya sahip ilçeler olarak sıralanıyor.

- Verilere göre markalı konutların yaklaşık yüzde 55’i 2+1 ve daha küçük evlerden oluşuyor. Yani İstanbul'daki markalı konutların yüzde 55’i 80 metrekarenin altında bir büyüklüğe sahip.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.