Market operasyonu kanlı bitti

Market operasyonu kanlı bitti

Fransız polisinin Charlie Hebdo dergisine yönelik saldırının şüphelilerine yönelik başlattığı operasyonda Said ve Şerif Kuaşi kardeşler öldürüldü.

A+A-

Fransa'nın başkenti Paris'in kuzeydoğusundaki Danmartin kasabasında sabah saatlerinden bu yana süren rehine krizini sona erdirmek üzere polis operasyonu başlatıldı.

Fransız televizyon kanallarının canlı yayınla aktardığı operasyonda, saldırganların bulunduğu binanın üzerinden muhtemelen bomba atılması sonucu dumanlar yükselirken, binadan silah sesleri duyuldu.

BFM televizyon kanalı, Charlie Hebdo dergisine kanlı saldırıyı gerçekleştiren Said ve Şerif Kouachi kardeşlere yönelik düzenlenen operasyonun sona erdiğini duyurdu.

Kouchi kardeşler öldürüldü

12 kişinin ölümüne yol açan saldırının failleri olduğu bildirilen Kouchi kardeşlerin, sığındıkları binaya polisin düzenlediği operasyonda öldürüldüğü belirtiliyor

Markete operasyon: 4 rehine öldü

Paris’te Musevilere ait bir markete düzenlenen ve 5 kişinin rehin alındığı saldırıya da polis operasyon düzenledi. Operasyonda polisle saldırganlar arasında çatışma çıktığı ve marketten silah seslerinin yükseldiği bildirildi. Reuters, marketteki en az dört rehinenin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Polis kaynaklarının verdiği bilgiye göre ise operasyon sonunda rehinelerin çoğu serbest kaldı.

Polisle saldırgan Amedi Coulibaly arasındaki çatışma sonrası marketten 4 kez patlama sesi yükseldi. Bir süre yaşanan sessizlik sonrası saldırganın öldürüldüğü, kadın ve çocukların aralarında bulunduğu birçok rehinenin serbest kaldığı belirtildi.

Operasyonda iki polis memurunun da yaralandığı bildirildi.

Coulibaly'nin yanında kendisine yardım eden bir kişinin daha olduğu ve öldürüldüğü belirtiliyor.

"O kuşatmayı kaldırmazsanız"

İddialara göre, 32 yaşındaki Amedy Coulibaliy operasyon öncesinde polise, Charlie Hebdo şüphelisi Kouachi kardeşlere yönelik operasyonu kastederek "Kim olduğumu biliyorsunuz. Dammartin'daki kuşatma kalkana kadar rehineleri bırakmayacağım" diye bağırmıştı. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.