Market poşet fiyatlarıyla ilgili önemli açıklama

Market poşet fiyatlarıyla ilgili önemli açıklama

Market poşet fiyatlarına beklentiler dahilinde zam geliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 2023 yılında uygulanacak poşet fiyatlarını açıkladı.

A+A-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, market poşet fiyatlarını açıkladı.

Kurum, Meclis’te yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı;

“Sıfır Atık Hareketi'miz artık 5 yaşında. Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde 2017'de başlayan bu hareket, küresel bir çevrecilik modeline dönüşmüştür. Bu kapsamda 150 bin kurum binamızda sıfır atık projemizi yaptık, artık binalarımıza çöp kamyonu girmiyor. Plastik poşet kaynaklı 550 bin ton plastik atığın oluşumunu ve 23 bin ton sera gazı salımını engelledik. Bu yıl da aldığımız kararla, poşet fiyatlarını 25 kuruş olarak belirliyor ve herhangi bir artışa gitmiyoruz.”

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) 25 kuruştan satılan alışveriş poşeti fiyatının 75 kuruşa yükseltilmesi talebinde bulunmuştu.

TPF Başkanı Ömer Düzgün, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın kendilerinden görüş istediğini, çevre kirliliğini önlemek amacıyla da böyle bir talepte bulunduklarını anlatmıştı.

“Tüketiciler bir poşete sığabilecek ürünü üç poşete koyabiliyor” diyen Düzgün, “Neden, çünkü ucuz. Raftaki çöp poşetleri pahalı olduğu için market poşeti daha sonra evde çöp torbası olarak kullanılmaya başlandı” diye konuşmuştu.

Düzgün ayrıca, vatandaşa 25 kuruştan satılan market poşeti için devlete 29 kuruş ödediklerini, bir poşetin maliyetinin ortalama 55-60 kuruştan başlayıp 1 TL'ye kadar çıkabildiği bilgisini vermişti.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler