Martı, İstanbul'daki otelini kapattı

Martı, İstanbul'daki otelini kapattı

Martı Otel İşletmeciliği, Martı İstanbul Hotel'in faaliyetlerinin sona erdirilmesine karar verdi.

A+A-

Martı Otel İşletmeciliği, Martı İstanbul Hotel'in faaliyetlerinin sona erdirilmesine karar verdi. Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Şirketimizin 08.04.2016 tarih 1101 sayılı Yönetim Kurulu Toplantısı'nda Şirketimiz şehir otelciliği kapsamında, Taksim'de Park Holding'e ait olan binayı 2011 yılında kiralamış, 30 yıllık bir yatırım projesi olarak konumlandırarak 2012 yılında işletmeye açmıştır. Turizm sektöründe mücbir sebep sayılabilecek terör olayları, pazar şartlarında öngörülemeyen değişikliklere neden olmuş, sektördeki diğer oteller gibi, 270 odalı 5 yıldızlı Martı Istanbul Hotel' de de düşen doluluk oranları ve oda fiyatları, karlılık beklentilerimizi karşılamaz hale getirmiştir. Bu olağanüstü gelişmeler ışığında Şirket olarak Martı İstanbul Hotel'in faaliyetlerinin akıbeti hakkında kiraya veren ile görüşmeler yürütülerek yeni bir protokol için çalışma
yapılmıştır.

Ancak kiraya veren ile görüşmelerde ortak bir noktada buluşulamamıştır. Gelinen noktada, Martı Otel İşletmeleri A.Ş. olarak
oluşan pazar şartlarında alacağımız pozisyonla ilgili derinlemesine analizler yapılmıştır. Şirketimizin 01.04.2015-31.12.2015 konsolide cirosunda %21,13, bilanço aktiflerinin içinde %8,78 nispetinde payı olan Martı Istanbul Hotel hakkında yukarıda bahsi geçen şekilde gerek pazar koşulları gerekse pazar şartlarına uyumlanamayan, otelin açıldığı tarihten beri ciroya oranı toplamda %61'e ulaşan yüksek kira maliyetleri sebebiyle, İstanbul Taksim'de kiracı olarak yer aldığımız binada otel işletmemizin Şirketimiz menfaatlerine uygun olmayacağı görüşü ağırlık kazanmıştır.

Bu değerlendirmeler sonrası Martı Istanbul Hotel faaliyetlerinin sona erdirilmesine oy birliği ile karar verilmiştir. " 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.