Martı Otel İstanbul'dan çıkabilir

Martı Otel İstanbul'dan çıkabilir

Martı Otel İşletmeleri, turizmi sektörünü olumsuz etkileyen koşullar nedeniyle 30 yıllığına işletmesini devraldığı İstanbul'daki oteli için çözüm arıyor

A+A-

Martı Otel İşletmeleri, turizmi sektörünü olumsuz etkileyen koşullar nedeniyle  30 yıllığına işletmesini devraldığı İstanbul'daki oteli için çözüm arıyor. Martı Otel İşletmeleri tarafından Kamuyu Aydınlatma Patformu'na (KAP) gönderilen açıklamada, 2011 yılında Park Holding'ten devralınan ve 2012'de 270 odalı 5 yıldızlı otel olarak çalışmaya başlayan Taksim'deki otelin faaliyetlerinin akıbeti hakkında kiraya veren ile görüşme yapılmasının kararlaştırıldığı belirtildi. Açıklamada, artan terör olayları nedeniyle doluluk oranlarının düşmesinin pazar şartlarında öngörülemeyen değişikliklere neden olduğu belirtildi. 

Martı Otel İşletmeleri tarafından KAP'a gönderilen açıklamanın tam metni şu şekilde:

"Şirketimizin 21.03.2016 tarih 1093 sayılı Yönetim Kurulu Toplantısı'nda aşağıdaki karar alınmıştır:

50 yıldır Türk turizmine Ege ve Akdeniz kıyılarındaki mevcut resort oteller, butik oteller ve marinadan oluşan 6 tesisi, planlanan yeni otel projeleri ve yatırımları ile gururla hizmet veren Martı Otel İşletmeleri A.Ş, şehir otelciliği kapsamında, 2011 yılında Taksim'de Park Holding'e ait olan binayı kiralamış ve 30 yıllık bir yatırım projesi olarak konumlandırılan 270 odalı 5 yıldızlı bir otel yatırımı yapmıştır. Şirketimiz Martı Istanbul Hotel'i 2012 yılında işletmeye açmış olmakla birlikte, 2013 yazından itibaren ülke gündemini belirleyen olayların yurt çapında ve özellikle Taksim bölgesinde turizm sektörüne negatif etkilerinden tüm bölge otelleri ile benzer şekilde etkilenmiştir. Ayrıca son dönemde turizm sektöründe mücbir sebep sayılabilecek terör olayları nedeniyle düşen doluluk oranları pazar şartlarında öngörülemeyen değişikliklere neden olmuştur. Bu olağanüstü gelişmeler ışığında Şirket olarak Martı İstanbul Hotel'in faaliyetlerinin akıbeti hakkında kiraya veren ile görüşmeler yürütülerek yeni bir protokol çalışması yapılmasına oybirliği ile karar verilmiştir."

 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.