Martı’dan elektrikli araç hamlesi

Martı’dan elektrikli araç hamlesi

Türkiye'de elektrikli scooter kiralama denince akla gelen ilk şirketlerden Martı, 2022'de elektrikli araç projesini devreye sokabilir.

A+A-

Teknoloji dünyasındaki gelişmeler hayatımızı etkilemeye devam ediyor. Ulaşım sektörünü de değiştiren bu durum, bir süre önce elektrikli scooter kiralama şirketlerinin yaygınlaşmasına neden oldu. Hızla kullanımı artan bu servisler, gün geçtikçe popülaritesini artırdı.

Söz konusu firmalardan biri olan Martı, kuşkusuz elektrikli scooter kiralama dendiğinde akla gelen ilk şirket. Dünyada da giderek yaygınlaşan elektrikli ortak araç hizmeti konusunda girişimleri bulunan şirket, önümüzdeki yıl bu konudaki ilk araçlarını sokaklara sürebilir.

screenshot_4-001.jpg

Türkiye’deki kiralanabilir elektrikli scooter denince akla gelen ilk şirketlerden olan Martı, 2022 yılında kiralanabilir elektrikli araçlarını devreye sokmaya hazırlanıyor. Son gelen bilgiler arasında bu proje için Citroen Türkiye’ye ciddi sayıda Ami elektrikli araç siparişi geçtiği de yer alıyor.

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biri olan Citroen, şehir içi ulaşım için tasarlanan 2 kişilik elektrikli aracını Türkiye’ye getirdi. Motosikletlere alternatif 4 tekerlekli bir çözüm olarak sunulan 5.5 kWh‘lık Citroen Ami, 50 kilometre azami hıza ve 70 kilometre menzile sahip. Ancak aracın asıl dikkat çeken yanı özellikleri değil fiyatı.

Tasarımıyla adeta dört tekerlekli bir motosiklet olan Citroen Ami, Avrupa’da 6 bin Euro’ya satılıyor. Türkiye’ye gelen ilk parti Ami’lerin görüntüleri ise sosyal medyada paylaşıldı. Araçların plaka tescillerinin yapıldığı görülürken bu araçların ilk etapta özel bir projede kullanılacağı iddia edildi. Sınırlı sayıdaki elektrikli Ami’ler büyük ihtimalle araç paylaşım modelinde hizmet verecek.

Konuyla ilgili bir başka dikkat çeken taraf ise ehliyet oldu. Fransa’da B sınıfı ehliyet gerektirmeyen aracı kullanmak için 14 yaşını doldurmuş olmak yetiyor. Diğer Avrupa ülkelerinde bu yaş 16’ya çıkıyor. Türkiye’de ise kullanım için ehliyet şartı aranıp aranmayacağı şu an için belli değil.