Mastercard'dan İnglizler'e Brexit zammı

Mastercard'dan İnglizler'e Brexit zammı

Mastercard, İngiliz alıcılar AB merkezli şirketlerden banka veya kredi kartlarını kullanarak alışveriş yaptıklarında ödedikleri ücretleri beş kattan fazla artıracak.

A+A-

Mastercard, İngiliz alıcılar AB merkezli şirketlerden banka veya kredi kartlarını kullanarak alışveriş yaptıklarında ödedikleri ücretleri beş kattan fazla artıracak. Bu durumun online ödemelere dayanan işletmeler arasında daha yüksek tüketici fiyatları konusundaki endişelerini artıracağı bildirildi.

Mastercard ve Visa, ağı kullanan tüm banka veya kredi kartı ödemeleri için banka adına bir işlem ücreti alıyor. AB, gizli ücretlerin işletmelere yüz milyonlarca euroya mal olacağına ve tüketici fiyatlarını artıracağına dair endişelerin ortaya çıkmasının ardından 2015 yılında bir sınır koydu.

Ancak Mastercard, İngiltere ile Avrupa Ekonomik Alanı arasındaki ödemelerin artık bölgeler arası olarak kabul edildiğini, bu nedenle limitin artık Brexit'ten sonraki bazı işlemler için geçerli olmadığını bildirdi.

MasterCard, 15 Ekim'den itibaren İngiltere'den AB'ye yapılan tüm online kredi kartı ödemelerinde işlem değerinin % 1,5'ini tahsil edecek. (Şu an uygulanan % 0.3)

Banka kartı ödemeleri için ücret ise % 0,2'den% 1,15'e yükselecek.