Matriks piyasalarda işlem yapma biçimini değiştirecek

Matriks piyasalarda işlem yapma biçimini değiştirecek

Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş. 15’inci yılına finans dünyasında dengeleri değiştirecek ürünlerle girmeye hazırlanıyor.

A+A-

Finansal piyasalara yönelik geliştirdiği çözümler ile Türkiye'de birçok ilke imza atarak, yurtdışı ürünlere olan bağımlılığı ortadan kaldıran Matriks, 15’inci yılını yeni teknoloji ve ürünlerini tanıtacağı özel bir etkinlikle kutlamaya hazırlanıyor.

Matriks’in geliştirdiği “Prime“ uygulamasının kurumsal ve bireysel yatırımcıların iş yükünü daha da hafifletmesi hatta ortadan kaldırması bekleniyor. Matriks Genel Müdür yardımcısı Cem Tutar; Prime uygulamasının borsada işlem yapan şirket ve kişilerin bu zamana kadar kendilerinin yapmak zorunda olduğu pek çok analizi sisteme ekleyerek çok daha efektif çözümler sunduğunu belirtti.

cem-tutar.jpgCem Tutar; “Prime ekranı, geçmiş fiyat hareketlerini ve mali tabloları inceleyerek, geleceğe dönük tahminlerde bulunmaya çalışan yatırımcıların kullandığı göstergelerin değişim noktalarını tespit ediyor ve kullanıcıyı uyarıyor. Ayrıca, piyasaları ilgilendiren haberlerin fiyatlar üzerindeki etkisini de analiz ediyor. Prime’ın sağladığı, sentetik emirler ve sunucu tarafında çalışan alarm mekanizmaları sayesinde yatırımcılar ekran başına kilitlenmek zorunda kalmayacak” açıklamasında bulundu.

İşlem yapma biçimlerini değiştirecek

Matriks, bir diğer yeni ürünü olan MatriksWebTrader’ın tüm işletim sistemleri ile uyumlu olması ve tüm tarayıcılarda çalışması sayesinde PC, tablet ve mobil cihazlar üzerinden piyasa verilerine hızla ve güvenle erişip işlem yapılmasına imkan sağladığını açıkladı.

Genel Müdür Yardımcısı Cem Tutar, MatriksWebTrader ürünü ile ilgili de şu bilgileri verdi. Tutar; “Kullanıcı sayfaları ve ayarları, sunucu katmanında saklanarak hangi cihazdan giriş yaparsanız yapın, kişiselleştirilmiş sayfalarınıza ulaşmanız sağlanıyor. MatriksWebTrader’ı müşterilerinin kullanımına açan banka ve aracı kurumlar sistemi kurumlarına özel logo ve renklerle hızlıca özelleştirebiliyor”.

MatriksWebTrader, Matriks’in yeni önyüzlerinin tamamında olduğu gibi, banka ve aracı kurumların yatırım tavsiyeleri, model portföy, raporlar gibi kurumsal içeriklerini direkt olarak müşterileriyle paylaşmasına imkan sağlıyor. Matriks, BigData altyapısıyla sağlanan, tarihsel verilerin kullanıcı cihazları yerine sunucuda tutulması, sunucuda çalışan alarm sistemleri ve hesaplanıp servis edilen analizler ile cihazların daha az yorulması ve sistem hızının korunması sağlanıyor.

3 boyutlu sanal gözlük ile piyasaları izleme

Matriks Mobil IQ ürünü ile firma, mobil uygulamasını yenilikçi tasarımlar, güçlendirilmiş analiz ve işlem özellikleri ile yenilemesinin yanı sıra sesli komut ve 3 boyutlu sanal gözlük ile piyasaları izleme ve işlem yapma imkanını da getiriyor. Ayrıca belirlediğiniz kriterlere uygun piyasa koşulları oluştuğunda haberdar olmak veya otomatik emir gönderebilmek için devreye alınan Matriks Çapa hizmeti ile entegre olan mobil uygulama, koşullar gerçekleştiğinde ve emir gönderiminde push mesaj ile kullanıcılara bildirim sağlıyor.

Excel’de formül hesaplamak tarih oluyor

Matriks, yeni teknolojiler, esnek tasarımlar ve modüler yapısıyla yenilediği terminal uygulaması ile kapsamlı bir formül altyapısına sahip Excel benzeri formül pencerelerini de kullanıma sunuyor. Piyasa verilerinin ve teknik göstergelerin birlikte kullanıldığı, matematiksel fonksiyonlarla güçlendirilmiş formül pencereleri üzerinden otomatik emir gönderimine de imkan sağlanıyor.

MatriksIQ, Matriks BigData altyapısıyla veri tamamlama ihtiyaçlarına son verirken, bulutta saklanan sayfa ve ayarlarıyla her yerden kişisel kullanımlara erişim imkanı sunuyor. Matriks’in yüksek hız, yapay zeka destekli risk yönetimi ve sentetik emir modülleri yönetimi gibi bir çok alanda iddialı ve tüm piyasaları kapsayan emir ve risk yönetim sistemi Matriks OMS ile entegre olan terminal, kullanıcılara hızlı ve güçlü işlem olanakları sağlıyor.

Yazılım botları ile sanal asistan hizmeti

Finans piyasalarına ilişkin sembollerin fiyat bilgisi, getiri grafikleri, piyasa özeti ve en çok yükselen/ düşen semboller gibi birçok veri Matriks, Yazılım Bot’ları ile Bip ve Facebook Messenger aracılığıyla kullanıma sunuluyor. Bip ile ilk ayda 4K takipçiye ulaşan Matriks Botanic finans piyasasındaki sanal asistanınız olma yolunda ilerliyor.

Matriks OTC

Firma, Matriks OTC ile tezgah üstü piyasaları ve butik borsalar için geliştirdiği elektronik işlem altyapıları ile dünyaya açılıyor. Çoklu emtia ve çoklu market desteği, yüksek performans ve esnek yönetim sunan altyapısı sayesinde Matriks OTC market erişiminin yeni aracı olmaya hazırlanıyor.

Tanıtım 17 Ocak'ta

Matriks’ın, 2018 için hazırladığı ve finans piyasalarında işlem yapmanın doğasını değiştirecek ürünlerinin bütün detayları 17 Ocak’ta düzenlenecek özel etkinlikle tanıtılacak. Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ’ın da katılacağı özel etkinlikte ayrıca yapay zeka ve blockchain teknoloji sohbetleri de gerçekleştirilecek. Geceye Türk müziğinin duayen isimlerinden İlham Gencer ve Türkiye’nin en güçlü caz vokallerinden Ayşe Gencer de caz performanslarıyla renk katacaklar. Gecenin finalinde ise Ali Poyzaroğlu sahne alarak, sermaye piyasalarına farklı bir açıdan bakacak.

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.