Mavi Giyim ilk altı aylık bilançosunu açıkladı

Mavi Giyim ilk altı aylık bilançosunu açıkladı

Jean ve hazır giyim markası Mavi’nin, 1 Şubat – 31 Temmuz dönemini kapsayan 2020 yılı ilk yarı konsolide gelirleri 925  milyon TL olarak gerçekleşti.

A+A-

Jean ve hazır giyim markası Mavi’nin, 1 Şubat – 31 Temmuz dönemini kapsayan 2020 yılı ilk yarı konsolide gelirleri 925  milyon TL olarak gerçekleşti. Şirket, yılın ikinci çeyreğinde ise 538  milyon TL konsolide gelir elde etti. Covid-19 pandemisinin faaliyetlere olan etkisiyle yılın ikinci çeyreğinde 7 milyon TL zarar  açıkladı ve FAVÖK 81 milyon TL oldu.

Doğru strateji ve etkin planlamanın önemine dikkat çeken Mavi CEO’su Cüneyt Yavuz, şu değerlendirmelerde bulundu: “Müşterilerimiz ve çalışanlarımız için gerekli tüm sağlık  önlemlerini alarak ikinci çeyrekte faaliyetlerimize tekrar başladık.

12 Mayıs’ta kademeli olarak açılan mağazalarımızın tamamı 1 Haziran’da  faaliyete geçti. Türkiye'deki perakende satışlarımızın ikinci çeyrekte  ilk beklentilerimizin üzerinde performans göstermesi ise hızlı bir  toparlanmanın içinde olduğumuza işaret ediyor. Sadece açık oldukları  günleri dikkate aldığımızda ve bayram takvimi etkisinden  arındırdığımızda aynı mağaza satışları önceki yıla göre yüzde 13  arttı. Mağaza trafiğinde kaydedilen düşüşe karşın, satışa dönüş  oranlarının yükselmesi ve işlem başına düşen harcamanın artmasıyla  alışveriş sepeti yüzde 20 büyüdü.

Mavi.com ve marketplace’lerden oluşan online satışlarımız ikinci  çeyrekte Türkiye'de yüzde 333, uluslararası pazarlarda ise yüzde 61  büyüdü. Online altyapımızı sürekli geliştiriyor, eticarette uzun  yıllar sürdürülebilir, kârlı büyüme elde etmeye devam edeceğimize  inanıyoruz.

Mavi yönetim ekibi olarak, COVİD-19 sonrası dönemde bazı temel  göstergelerin daha da önemli hale geldiğini biliyoruz. Etkin planlama  ve verimli stok yönetimi, şirketimizin sağlıklı büyümesindeki en  önemli araçlardan biri olmaya devam edecek. Belirsizliklerin arttığı  ortamlarda riskleri doğru yönetmek ve veriye dayalı karar alabilmek  her zamankinden daha değerli. Bu kapsamda  şirketin tüm süreçlerini  dijitalleştirmek en önemli önceliklerimiz arasında yer alıyor.
    Mavi olarak güçlü marka bilinirliğimiz ve konumlandırmamız  sayesinde çok çeşitli müşteri segmentleriyle farklı kanallarda  ilişkimizi sürdürebiliyoruz. Her zaman olduğu gibi, sürdürülebilirliğe  odaklanan ürün inovasyonlarıyla markamıza yatırım yapmaya ve  müşterilerimize Mavi’yi tercih etmeleri için yeniliklersunmaya devam  edeceğiz. Diğer taraftan yüzde 50’sinden fazlası jean’lerden oluşan  zamansız ve casual ürün yapımızın yanında sürekli gelişen pazarlama  iletişimimiz sayesinde pazar payımızı artırma hedefimizi koruyoruz.”

Öte yandan Mavi Giyim, 2020 yılında konsolide satışların yüzde 11 düşmesini bekliyor. Mavi Giyim'den KAP'a yapılan açıklamaya göre, bu yıl 4 net yeni mağaza açılışı, 10 mağaza genişlemesi planlanıyor. FAVÖK marjı UFRS16 hariç yüzde 8,0, UFRS16 dahil yüzde 16,0, net borç/FAVÖK UFRS16 hariç 0,1x olarak hedefleniyor.Yatırım harcamaları konsolide satışın yüzde 4'ü kadar hedefleniyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.