MB faizde alt banda dokunmayacak

MB faizde alt banda dokunmayacak

Morgan Stanley, TCMB'nin politika faizini ve faiz koridorunun alt bandını 50 baz puan artırmasını, üst bandı ise değiştirmemesini bekliyor.

A+A-

Morgan Stanley, TCMB'nin para politikasının normalleştirme sürecine politika faizini ve faiz koridorunun alt bandını 50 baz puan artırmasını, üst bandı ise değiştirmemesini bekliyor.

Bu beklentilerine neden olarak TCMB Başkanı Başçı'nın 28 Ekim'deki Enflasyon Raporu konuşmasını işaret eden Morgan Stanley, Başçı'nın o konuşmasında normalleşmenin ilk adımının üst bandı düşürmek yerine alt bandı yükseltmek şeklinde olacağını değerlendirdiklerini söylediğinihatırlattı.

Morgan Stanley ayrıca TCMB'nin ağırlıklı fonlama maliyetini yüzde 8,8 civarında tutarken, haftalık fonlama miktarını 22 milyar TL artırarark 78 milyar TL seviyesine yükselteceğini öngördüklerini, gecelik fonlama miktarının aynı oranda azaltılacağını tahmin ettiklerini de vurguladı.

Morgan Stanley, TCMB'nin 2016'nın tamamında ise faiz koridorunun alt bandını ve haftalık repo faizini 150 baz puan indirmesini beklediklerini de ifade etti. 

 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.