MB'nin kararı ile döviz ve faiz geriledi

MB'nin kararı ile döviz ve faiz geriledi

Merkez Bankası'nın bugün piyasalar tarafından merakla beklenen toplantısında faiz değişikliğine gidilmemesi borsada yükselişe faiz ve dövizde düşüşe neden oldu

A+A-

Merkez Bankası'nın bugün piyasalar tarafından merakla beklenen toplantısında faiz değişikliğine gidilmemesi borsada yükselişe faiz ve dövizde düşüşe neden oldu. 

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, bugün gerçekleştirdiği toplantısında faiz oranlarında değişikliğe gitmeyerek politika faizinin yüzde 8.25 seviyesinde, koridorun üst bandının yüzde 11.25, alt bandının ise yüzde 7.50 seviyesinde kalmasına karar vermişti.

Piyasa beklentilerine uygun olsa da toplantıdan faiz artırımı kararı çıkmaması piyasalarda faiz ve dövizde düşüşe borsada ise yükselişe neden oldu. Dün 2.2467'den kapanan dolar kuru toplantı sonrası 2.2313'e kadar geriledikteen sonra saat 16:00 itibarıyla 2.2361 seviyesinde.

Dün yüzde 8.70'ten kapanan gösterge tahvilin faizi aynı saatlerde yüzde 8.67'den işlem görüyor.

Borsada ise ilk seansı 665 puanlık artışla 78.746 puandan tamamlayan BIST 100 Endeksi, 2'inci seansta alımların artması ile birlikte 79.219 puana kadar yükseldi. Endeks kapanışa bir buçuk saat kala 79 bin puan üstünde tutunmaya çalışıyor

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.