Meclis olağanüstü toplanıyor

Meclis olağanüstü toplanıyor

Meclis’in Irak ve Suriye tezkeresi ile Geçici Bakanlar Kurulu’nda dışarıdan atanan bakanların yemini için Çarşamba ya da Perşembe günü toplanması bekleniyor

A+A-

Meclis’in Irak ve Suriye tezkeresi ile Geçici Bakanlar Kurulu’nda yer alan dışarıdan atanan bakanların yemini için Çarşamba ya da Perşembe günü olağanüstü toplanması bekleniyor.

Çarşamba ya da Perşembe günü olağanüstü toplanması planlanan TBMM’nin gündeminde tezkere ve dışarıdan atanan bakanların yemin etmesi yer alıyor.

AK Parti Grubu’nun olağanüstü toplantı için Pazartesi günü çağrı yapması bekleniyor.

Tezkere, Irak ve Suriye tezkeresinin süresini 1 yıl daha uzatıyor.

Tezkere gündemli olağanüstü toplanacak Meclis Genel Kurulu’nda, Geçici Bakanlar Kurulu’nda yer alan dışarıdan atanan bakanlar da yemin edecek.

Tezkere; hudut, şümul, miktar ve zamanı Hükümetçe takdir ve tayin olunacak şekilde, Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerektiği takdirde sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesi ve aynı amaçlara yönelik olmak üzere yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunması, bu kuvvetlerin Hükümetin belirleyeceği esaslara göre kullanılması ile risk ve tehditlerin giderilebilmesi için her türlü tedbirin alınması ve bunlara imkan sağlayacak düzenlemelerin 2 Ekim 2014 tarihli Türkiye Büyük Millet Meclisi Kararı ile Hükümete verilen bir yıllık izin süresinin, 2 Ekim 2015 tarihinden itibaren bir yıl uzatılmasını öngörüyor. 

 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.