Meclis torba kanun tasarısı için toplanıyor

Meclis torba kanun tasarısı için toplanıyor

Genel Kurul, Pazartesi günü toplanarak, görüşmeleri yarım kalan torba kanun tasarısını görüşecek. Meclis Genel Kurulu, bir değişiklik olmazsa 8-9 ve 10 Eylül tarihlerinde çalışacak.

A+A-

AKP'Lİ milletvekillerinin imzaları ile olağaüstü toplantıya çağrılan Meclis’in gündemi “Torba kanun” tasarısı. Genel Kurul, Pazartesi günü toplanarak, görüşmeleri yarım kalan torba kanun tasarısını görüşecek. Meclis Genel Kurulu, bir değişiklik olmazsa 8-9 ve 10 Eylül tarihlerinde çalışacak.

Tasarıda SSK, Bağkur prim ve vergi borcu olan vatandaşların bu borçlarının yapılandırılması, Soma'da hayatını kaybeden, yaralı olarak kurtulan işçilerin geleceği ve şehit aileleriyle ilgili maddelerin yanı sıra şirket elemanı olarak kamuda çalıştırılarak bir türlü kadro verilmeyen taşeron personellerin de bekledikleri değişiklikLer yer alıyor. 

Bu yasa tasarısı ile birlikte taşeron işçilere haklarının geri teslim edilmesi konuları ele alınırken bunların dışında madende çalışan yer altı çalışanları olarak adlandırılan personellerin de çalışma şartlarında iyileştirmelerin yapılması bekleniyor.  

Etiketler : , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.