Meclis'te Sarraf kavgası

Meclis'te Sarraf kavgası

New York’ta devam eden Reza Zarrab davasıyla ilgili Meclis Genel Kurulu’nda yaşanan gerilim, kavgaya dönüştü.

A+A-

CHP milletvekilleri, Yüksek Seçim Kurulu Teşkilat Teklifi’nin görüşüldüğü Genel Kurul’da Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e Zarrab davasıyla ilgili eleştiriler ve sorular yönelttiler. Dosyanın Türkiye’de siyasi olarak kapatıldığını savunan CHP’liler, Gül’e “Daha önce verilen takipsizlik kararının kaldırılıp dava açılmasını sağlayacak mısınız?” diye sordular. Bunun üzerine “Bizim hükümetimizden fazla CHP bu davayı takip ediyor. Her gün orada arkadaşınız var” diyen Gül, ses tonunu yükselterek şunları söyledi:

“10 bin kilometre ötedeki bir kumpas davayı hangi hararet, hangi aşk, hangi motivasyon sizi oraya kadar götürüyor, Pensilvanya’nın yanına, bunu hayretle izliyorum. Yanı başımızda, Sincan’da, TBMM’yi bombalayan, 250 vatandaşımızı şehit eden, 2 bin vatandaşımızı gazi yapan, cumhuriyete, demokrasiye kasteden katillerin davası devam ederken hiçbir şekilde o davayı takip etmiyorsunuz. Türkiye adına, CHP adına çok utanç verici bir durumdur. Bunu, Atatürk’ün partisinin bir FETÖ’nün partisi olma yönündeki bu çabalarını gerçekten üzüntüyle izliyoruz.”

SÖZLE YENİN BİZİ
Bakanın konuşması sürerken CHP’li Özel’in Gül’ün üzerine yürümesiyle ortam karıştı. Kürsü önünde toplanan CHP’liler ile AK Partililer arasında itişmeler yaşanırken, CHP Grup Başkanvekili Özür Özel ile AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş da karşı karşıya geldi. Oturumu yöneten Başkanvekili Yaşar Tüzün’ün birleşimi kapatmasına karşın gerginlik sürdü. AK Partili yöneticiler, Gül’ü  arbededen uzaklaştırmak amacıyla CHP grubuna yakın olan komisyon sırasından alarak AK Parti grup sıralarına götürdüler.

Arbede sırasında CHP’li Özel’in üzerine yürüyen AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak’ı arkadaşları engellemeye çalıştı. Özel’e doğru yumruğunu kaldıran Çanak’ın kolunu partili arkadaşları tuttu. Özel, “Gelin dövün beni, bu kadar adamsınız. Sözle yenin bizi, kaba kuvvetle olmaz” derken, Muş da “Sen demokrasiyi hazmedeceksin! Grup başkanvekili, grup başkanvekili gibi davranacak” diye bağırdı. CHP’liler, sinirlenen Özel’i salondan dışarı çıkarmaya çalışırken, Özel de “Grup başkanvekiliniz saldırıyor” diye bağırdı. Özel, Muş ve Bakan Gül’ün ikna edilerek dışarı çıkarılmasının ardından tartışma yatıştı. Ancak bir süre daha Genel Kurul çalışamadı.

 

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.