Meclis'te yine kavga çıktı

Meclis'te yine kavga çıktı

Anayasa Komisyonu'nda dokunulmazlıklar teklifinin bugünkü görüşmelerinde de tartışma çıktı, toplantıya 18.30'a kadar ara verildi

A+A-

TBMM Anayasa Komisyonu geçen hafta Perşembe günü yaşanan arbede nedeniyle yarım kalan AKP'nin dokunulmazlıklarla ilgili teklifini ele almaya yeniden başlarken, bugünkü oturumda tartışma çıkması üzerine teklifin görüşmelerine 1830'a kadar ara verildi.

Meclis Anayasa Komisyonu, AKP'nin anayasaya geçici madde eklenmesi suretiyle mevcut fezlekelerde milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin teklifini görüşmek üzere 28 Nisan Perşembe günü bir araya gelmiş, yaşanan fiziksel arbede nedeniyle toplantıya iki kez ara verilmiş ancak en son çıkan şiddetli kavganın ardından görüşmeler bugüne ertelenmişti.

Komisyondaki görüşmeler sırasında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın konuşması sırasında görüntü çekimi yapılması üzerine milletvekilleri arasında yeniden tartışma çıktı ve arbede yaşandı.

Bunun üzerine Komisyon Başkanı Mustafa Şentop oturuma 18.30'a kadar ara verdi.

Teklif çerçevesinde 27'si AKP'den, 51'i CHP'den, 50'si HDP'den, 7'si MHP'den ve 1'i bağımsız olmak üzere 136 milletvekili hakkında toplam 619 adet fezleke dosyası bulunuyor.

Komisyon'un 15.00'te başlayan toplantısında yer darlığı ve güvenlik nedeniyle sadece komisyon üyelerinin danışmanları alınırken, çok sayıda polisin katılımcıları kapıda kontrol ederek denetim sağladığı gözlemlendi. Bugünkü toplantıya geçen haftakinden daha çok AKP'li vekil katıldı.

Toplantı öncesinde Komisyon Başkanı Mustafa Şentop, Komisyon'un bazı CHP, HDP ve MHP'li üyeleriyle bir araya gelerek, yeniden bir kavga yaşanmaması için yapılabilecekleri konuştu. Edinilen bilgiye göre, HDP ve CHP bu görüşmede Şentop'tan anayasaya aykırı çok fazla husus bulunduğunu söyledikleri teklifin alt komisyona gönderilerek daha detaylı ele alınmasını talep etti.

Kılıçdaroğlu daha önceki bir açıklamasında teklifin anayasaya aykırı olduğunu, önergelerle değiştirmeye çalışacaklarını ancak en son Genel Kurul'a geldiğinde 'evet' oyu vereceklerini kaydetmişti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anayasa Komisyonu'nda geçen haftaki kavgaya ilişkin, "Bir konuyu beğenirsiniz, beğenmezsiniz, katılırsınız katılmazsınız; ama normal hukuki süreçler içerisinde Anayasa Komisyonu'na gelmiş olan bir teklifi ancak orada barışçıl şekilde konuşarak eleştirebilirsiniz. Şiddet uygulamak, bu hiçbir yere yakışmaz ama Meclis'imize hiç yakışmaz. Yarın Anayasa Komisyonu normal çalışmasını yapacak. Hukuki süreç işleyecek" demişti. 

BAZI VEKİLLER YARALANDILAR

Kavga nedeniyle kanlar içinde kalan bazı milletvekillerinin yaralandığı görüldü. TBMM revirinde ilk müdahaleleri yapılan yaralı milletvekillerinin daha sonra hastaneye gittiği öğrenildi. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken'in ise kolunun çıktığı ileri sürüldü.

 

»»» İŞTE O İNANILMAZ GÖRÜNTÜLER

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.