Meksika, faiz oranını 50 baz puan indirdi

Meksika, faiz oranını 50 baz puan indirdi

Meksika Merkez Bankası(Banxico), faiz oranını 50 baz puan indirdi. Banxico'dan yapılan açıklamaya göre, faiz oranı %5,00'ten %4,50'ye çekildi.

A+A-

Meksika Merkez Bankası(Banxico), faiz oranını 50 baz puan indirdi. Banxico'dan yapılan açıklamaya göre, faiz oranı %5,00'ten %4,50'ye çekildi. Analistlerin beklentisi de faizin 50 baz puan indirileceği yönündeydi. Banxico bu yıl toplam 275 baz puan faiz indirimi yaptı. son manşet enflasyon yıllık %3,59, çekirdek enflasyon %3,84  olarak açıklandı.

Peru ve Mısır değiştirmedi

Peru Merkez Bankası (BCRP), faiz oranı %0,25 olarak bıraktı. Piyasalarda da beklenti faiz oranının değişmeyeceği yönündeydi. 

Mısır Merkez Bankası (CBE) da gösterge  niteliğindeki gecelik mevduat faiz oranı %9,25 olarak korundu. Piyasa beklentisi de faizin değişmeyeceği yönündeydi. CBE gecelik borç verme faiz oranını %10,25, iskonto faiz oranı %9,75 olarak korudu.CBE bu yıl toplam 300 baz puan faiz indirimi gerçekleştirdi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.