Memduh Boydak serbest bırakıldı

Memduh Boydak serbest bırakıldı

Kayseri'de düzenlenen operasyon ile gözaltına alınan Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak serbest bırakıldı.

A+A-

Kayseri'de "paralel devlet yapılanması" soruşturması kapsamında dün sabah düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak'ın da aralarında bulunduğu dört kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

CNN Türk'ün haberine göre soruşturma kapsamında gözaltına alınan dört kişi de tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Dünkü operasyonda aralarında Özel Melikşah Üniversitesi ve üniversiteyi destekleyen Boydak Holding'den yöneticilerin bulunduğu 11 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı.

Gözaltı kararları "nitelikli ve örgütlü yağma" suçlamasıyla başlatılan operasyon kapsamında çıkarılırken, adreslere düzenlenen operasyonlarda yedi kişinin gözaltına alındığı, diğer dört kişinin de adreslerinde bulunamadığı kaydedilmişti.

Gözaltına alınanlar arasında Boydak Holding CEO'su, Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi Memduh Boydak da bulunuyordu.

Boydak Holding başta mobilya olmak üzere, enerji, tekstil gibi pek çok alanda faaliyet gösterirken, en fazla bilinen markaları arasından İstikbal, Bellona ve Mondi bulunuyor. Şirketin internet sitesinde yer alan bilgiye göre, yıllık cirosu 6 milyar liranın üzerinde olan grubun 13,000'den fazla çalışanı mevcut.

Dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan, 17-25 Aralık 2013'te rüşvet ve yolsuzluk iddiaları üzerine açılan soruşturmaların arkasında hükümeti devirmek üzere devlette "paralel bir yapı" kurduğunu iddia ettiği Gülen cemaatinin bulunduğunu söylerken, cemaat bu iddiayı reddediyor.

O dönemden bu yana "paralel yapının" parçası olduğu gerekçesiyle, yargıda, emniyette ve iş dünyasında çok sayıda operasyon yapıldı.

 

TÜSİAD BOYDAK İÇİN AÇIKLAMA YAPTI

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.