Menderes Tekstil "kısa çalışma"ya geçti

Menderes Tekstil "kısa çalışma"ya geçti

Menderes Tekstil, bugün itibarıyla üç ay süreyle "kısa çalışma" uygulayacağını duyurdu.

A+A-

Menderes Tekstil, bugün itibarıyla "kısa çalışma" uygulayacağını duyurdu.

Şirketten KAP'a yapılan açıklamada, şirketin 30 Mart itibarıyla üretime yeniden başladığı ancak 1 Nisan ile 30 haziran tarihleri arasında üç ay süre ile daha düşük kapasite ile çalışarak q"kısa çalışma" yapılmasının kararlaştırıldığı bildirildi. 

Açıklamada

22.03.2020 tarihinde yaptığımız özel durum açıklamamızda COVID-19 salgını sebebiyle alınan önlemler kapsamında 23.03.2020 tarihi itibariyle fabrikamızın 1 hafta süreyle üretime ara verdiğini, çalışanlarımızın bu süre zarfında yıllık izinlerine mahsuben ücretli izinli sayılacaklarını, idari birimlerde çalışanların ihtiyaca göre asgari personel sayısıyla çalışacaklarını ve dönüşümlü olarak işe geleceklerini bildirmiştik. Şirketimiz bünyesinde, gerekli görülen ve resmi makamlarca önerilen tedbirler alınarak söz konusu özel durum açıklamamızda belirttiğimiz tarihte (30.03.2020) üretime başlanmıştır. 

Ancak, 01.04.2020-30.06.2020 tarihleri arasında 3 (üç) ay süreyle daha düşük kapasite ile çalışarak "Kısa Çalışma" yapılmasına karar verilmiştir. İşbu konu ile ilgili "Kısa Çalışma ve Kısa Çalışma Ödeneği Hakkında Yönetmelik" kapsamında gerekli başvurular yapılmış olup 01.04.2020 tarihinden itibaren 3 ay süreyle(30.06.2020 tarihine kadar) kısa çalışma modeline geçilecektir.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.