Mercedes elektrikli araçlar için milyarlarca dolar yatırım yapacak

Mercedes elektrikli araçlar için milyarlarca dolar yatırım yapacak

Mercedes (MBGn.DE) önümüzdeki yıllarda Çin, Almanya ve Macaristan'daki fabrikalarını modernize etmek için milyarlarca dolar yatırım yapacak ve otomobil üreticisi elektrikli araçlara geçmeye ve emisyonları azaltmaya hazırlanıyor.

A+A-

Avrupa Birliği, bu on yılın sonuna kadar binek araç başına CO2 emisyonlarını 2020'ye kıyasla yarı yarıya azaltma hedefi koydu ve fosil yakıtlı araçların satışını sona erdirmek için 2035 son tarihi üzerinde anlaşma yolu arıyor.

Mercedes, piyasa koşullarının elverdiği ölçüde bu on yılın sonuna kadar elektrikli araçlara geçmeye hazır olacağını söyledi.

Dergiye konuşan üretim müdürü Joerg Burzer, bu yatırımların Pekin'deki, Almanya'daki Rastatt ve Macaristan'daki Kecskemet tesislerine yapılacağını belirterek, "Her bir tesis için üç haneli milyon tutarında yatırım yapıyoruz" dedi.

Otomobil üreticisi önümüzdeki aylarda Rastatt fabrikasında çalışmalara başlayacak ve 2024 yılından itibaren kompakt araç platformu MMA'nın ilk modelini üretecek. Burzer, burada üretilen model sayısının yediden dörde düşürüleceğini söyledi.

Buna ek olarak Mercedes, Almanya'daki Sindelfingen, Bremen ve Rastatt fabrikalarındaki boyama sistemlerini modernize etmek için düşük tek haneli milyar dolarlık bir yatırım yapacak.

Raporda, modernizasyonun enerji ve su tüketimini ve boyama sisteminin karbonsuz enerjinin aksine gaza bağımlılığını azaltmayı amaçladığı belirtildi.

Automobilwoche, Mercedes'in Tuscaloosa'daki ABD fabrikasını da genişletmeyi düşündüğünü ve burada geçen yılki Enflasyon Azaltma Yasası kapsamında devlet sübvansiyonlarından yararlanabileceğini söyledi.

Burzer, Mercedes'in düzenleyici ortamda meydana gelebilecek her türlü değişikliğe yanıt vermeye hazır olduğunu söyledi.

Burzer, "Dünya çapındaki çerçeve koşulları tekrar tekrar değişiyor, buna tepki vermemiz gerekebilir" dedi.

İlgili Haberler