Mercedes'e 1 milyar dolarlık dava

Mercedes'e 1 milyar dolarlık dava

Daimler'e Stuttgart'taki bölge mahkemesinde yaklaşık 1 milyar dolarlık bir dava açıldı

A+A-

Alman hukuk firması olan TILP, bugün yaptığı açıklamada Daimler'e Stuttgart'taki bölge mahkemesinden 896 milyon euro yani yaklaşık 1 milyar dolarlık bir dava açtığını söyledi

Reuters’ın haberine göre Daimler hakkında açılan dava firmanın kurumsal yatırımcıları adına açıldı. Bunun sebebi ise üreticinin, kullandığı yanıltıcı sistemden hissedarlarını bu durumun risk ve maliyetleri hakkında bilgilendirmemesi.

TILP hukuk firmasından Avukat Andreas Tlip yaptığı açıklamada, “Bu davacılar yani Daimler’in hissesine sahip olan kurumsal firmalar, Daimler hisse senedini çok yüksek bir fiyata satın aldı. Sonrasında ise ortaya çıkan yanıltıcı yazılım kullanımı, hisse değerlerini olumsuz etkiledi ve Daimler’in kendilerine tazminatın tazmininden sorumlu olduğu kanaatimizdir” dedi.

Alman üretici Daimler’in sözcüsünden gelen bir açıklamada ise, davanın haklı olmadığı savunularak, dava hakkında henüz bilgilendirilmediklerini belirtildi. Ayrıca Daimler sözcüsü, “Tüm yasal yollarla suçlamalara karşı kendimizi savunacağız” dedi.

Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.