Merkel: Bir daha aday olmayacağım, kesinlikle

Merkel: Bir daha aday olmayacağım, kesinlikle

Alman Şansölyesi Merkel beşinci görev dönemi için  aday olmayı düşünüp düşünmediği sorsuna, "kesinlikle hayır" yanıtını verdi.

A+A-

Almanya Başbakanı Angela Merkel, kamu yayıncılık kuruluşu ZDF'de  kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Korona kriziyle mücadelede  seçmenlerin gözünde puan toplayan Merkel'e beşinci görev dönemi için  aday olmayı düşünüp düşünmediği soruldu. "Hayır! Gerçekten!" yanıtını  veren Merkel, gazetecinin "Yani 'hayır'da kararlısınız" sözü üzerine  de "Hem de kesinlikle" ifadesini kullandı.

DW'nin internet sitesinde yer alan habere göre, aralarında İçişleri Bakanı Horst Seehofer'in de bulunduğu bazı politikacılar son  dönemde Merkel'in beşinci görev dönemine aday olabileceğiyle ilgili  spekülasyonları alevlendirmişti. Seehofer, Merkel'in korona krizinde Almanya'yı çok güçlü bir şekilde yönettiğini belirterek, Merkel'in  yeniden aday olması gerektiğiyle ilgili görüşleri son dönemde sıkça  duyduğunu söylemişti.

Yapılan son anketler, yüzde 71'lik oranla Merkel'in bu yasama  dönemindeki en yüksek popülerliğe ulaştığını ortaya koyuyor. Merkel'den "memnun" ve "çok memnun" olanların oranı böylelikle Ocak 2015'ten sonraki en yüksek orana ulaşmış oldu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.