Merkel: ECB'ye müdahale etmiyoruz

Merkel: ECB'ye müdahale etmiyoruz

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ECB'nin uyguladığı düşük faiz oranlarının eleştirilmesinin meşru olduğunu söyledi

A+A-

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ECB'nin uyguladığı düşük faiz oranlarının eleştirilmesinin meşru olduğunu ve yaptıkları bu eleştirinin ECB'nin bağımsızlığına bir müdahale olmadığını söyledi. 

Merkel, ECB'nin bağımsız olmasını tamamen desteklediğini de belirtti.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüşmesinin ardından açıklamalarda bulunan Merkel, "Almanya'da insanlar faiz oranlarının ne olması gerektiğini tartışıyonlar, bunun meşru olduğuna inanıyorum. Yapılan tartışmalar ECB'nin politika bağımsızlığına müdahale olarak algılanmamalı"diye konuştu.

Konuşmasında, "ECB politikalarında bağımsız. Banka'nın fiyat istikrarını sağlama görevi var. Para politikasının tüm problemleri çözemeyeceğini kabul ediyoruz. Bu nedenle biz politikacıların ekonomi politikasında ve yapısal reformlar alanında kendi ev ödemlerimizi yapmamız gerekli" ifadelerini kullanan Merkel, "Bunu ne kadar iyi yaparsak o kadar hızlı büyüme sağlanır ve enflasyon oranı kesinlikle yeniden yükselir" diye konuştu.

Ancak Merkel, büyümenin artırılması için Euro Bölgesi hükümetmerinin hangi ekonomik politika değişikliklerini yapmaları gerektiği konusunda bilgi vermedi.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.