Merkel: Hata yaptım

Merkel: Hata yaptım

Merkel, komedyen Jan Böhmermann’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret içeren şiiriyle ilgili “kasten yaralayıcı” ifadesini kullandığı için hata yaptığını söyledi.

A+A-

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Alman komedyen Jan Böhmermann’ın ZDF kanalında  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içeren şiiriyle ilgili “kasten yaralayıcı” ifadesini kullandığı için hata yaptığını söyledi.
Abtep ziyareti öncesi Berlin’de konuşan Merkel, Böhmaermann’ın Erdoğan’a kasten hakaret ettiği yönünde 4 Nisan’da yaptığı açıklamanın yanlış olduğunu, bu konuda kendisine kızdığını belirtti.

Başbakan Merkel, “Geriye dönüp baktığımda bu hataydı. Böylece kendi şahsi görüşümün bu konuda bir önemi varmış gibi bir intiba oluştu. Böylece sanki benim için düşünce özgürlüğünün, basın özgürlüğünün önemli olmadığı şeklinde bir inanç oluştu” dedi.
Merkel, bununla birlikte Türkiye’nin isteği üzerine Böhmermann’a dava açılmasına izin verilmesinin ise doğru olduğunu söyleyerek kabinede aldığı kararın arkasında durdu.
Mülteci krizinin çözümü için AB ile Türkiye arasında yapılan anlaşmaya büyük önem veren Merkel, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ile bugün bir günlüğüne Antep’e gidiyor.
Merkel’in bu son 6 ayda Türkiye’ye çeşitli vesilelerle yaptığı 4’üncü ziyaret olacak.
Ziyarette Merkel, mülteci kampını ziyaret edecek, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile de bir görüşme yapacak. 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.