Merkel'den çok sert Afrin açıklaması

Merkel'den çok sert Afrin açıklaması

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki Afrin kentinde yürüttüğü askeri operasyonu sert bir şekilde eleştirdi

A+A-

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki Afrin kentinde yürüttüğü askeri operasyonu sert bir şekilde eleştirdi ve Suriye güçlerinin Şam yakınlarında Doğu Guta'da devam eden saldırıları da kınadı.

Alman parlamentosunun alt kanadında bugün yaptığı konuşmada Merkel, Alman hükümetinin Doğu Guta'daki hava saldırılarını "şiddetle" kınadığını söyledi.

Merkel Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın güçlerine işaret etti, ancak Rusya'yı da meydana gelen olayları "sadece izlediği" gerekçesiyle suçladı.

Merkel Afrin'deki mücadeleye ilişkin değerlendirmesinde ise, Türkiye'nin güvenlik çıkarlarına rağmen eylemlerinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Merkel, "Bunu şiddetle kınıyorum" dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.