Merkel'den güçlü parlamento vurgusu

Merkel'den güçlü parlamento vurgusu

Merkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türkiye'nin güçlü bir parlamentoya ihtiyacı olduğunu söylediğini açıkladı

A+A-

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile bugün İstanbul'da gerçekleştirdiği görüşmede parlamentodaki bazı milletvekillerinin dokunulmazlıkların kaldırılması kararından duyulan endişeyi ifade ettiğini söyledi.

BM Dünya İnsani Zirvesi için geldiği İstanbul'da Erdoğan'la ikili bir görüşme gerçekleştirdikten sonra açıklamalarda bulunan Merkel, "Bugün gerçekleştirdiğimiz görüşmede açıkça bağımsız bir yargı sistemine, bağımsız bir medyaya ve güçlü bir parlamentoya ihtiyaç olduğunu da söyledim" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Elbette parlamentodaki her dört milletvekilinden birinin dokunulmazlığının kaldırılması kararı da ciddi bir endişe kaynağı. Bunu da Türkiye cumhurbaşkanına açıkça ifade ettim."

Merkel, Türk vatandaşlarına AB'de vize serbestisi sağlanması için Ankara'nın Brüksel tarafından belirlenen tüm koşulları yerine getirmesi gerektiğini de belirtti.

Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.