Merkel'den korkutan salgın açıklaması

Merkel'den korkutan salgın açıklaması

Almanya Başbakanı Angela Merkel Kovid-19 vakalarındaki artışa atıfta bulunarak durumun her zamankinden daha kötü olduğunu belirtti, daha katı önlemlere ihtiyaç olduğunu savundu

A+A-

Almanya Başbakanı Angela Merkel Kovid-19’un ülkenin tarihinde yaşadığı en kötü deneyimlerden biri olduğunu söyledi ve virüsün yayılmasını engellemek için daha katı önlemler alınması gerektiğini belirtti.

Konu hakkında bilgi sahibi olan yetkililer, Merkel’in partisindeki yetkililere yaptığı konuşmada durumun oldukça ‘dramatik’ olduğunu ve dördüncü dalga devam ederse hastanelerin kapasitesinin tamamen dolacağını söylediğini ifade etti.

Yükselen vaka sayıları...

Geçen hafta Almanya Sağlık Bakanı Spahn da ülkede yükselen vaka sayılarının ardından karantina seçeneğini dışlamadıklarını belirtmişti.

Avrupa’da artan vakalar ve can kayıpları, ülkelerin kısıtlamaları yeniden gündeme getirmesine neden oldu. Avusturya, vakalarda rekor artış yaşanması üzerine geçen hafta Kovid-19 aşılarını zorunlu hale getirirken yeniden ülke çapında karantina kararı almıştı.