Merkez Bankası faiz artışı yapacak mı?

Merkez Bankası faiz artışı yapacak mı?

Bloomberg HT'ye konuşan uzmanlar bugün Merkez Bankası'ndan faiz artışı beklemiyor.

A+A-

Fon Yöneticisi Murat İman Merkez Bankası'ndan faiz artışı beklemediğini söyledi. 

İman "Genel anketlere de baktığımızda faiz artışı beklentisi yok. Merkez Bankası piyasaya mesaj vermek isterse PPK ertesinde değil, cuma günü enflasyon toplantısı sonrası mesaj verebilir diye düşünüyorum. Merkez Bankası'nın eli güçlü görünüyor çünkü gevşeyen bir Dolar/TL  var..Dolar endeksi gevşemeye devam ederse gelişen ülke para birimlerinde güçlenme beklememiz lazım" diye konuştu.

İman Dolar/TL 'nin sonbahara doğru 3.30-3.40 arasına oturabileceğini, bu durumda Borsanın da yükselişinin sürebileceğini belirtti. Borsada son 5 aydır yükseliş olduğunu hatırlatan İman "Yani her ay para girişi olmuş, bu hareket ara ara doların gerilemesiyle birlikte endeksi daha yüksek seviyelere taşıyabilir" yorumunu yaptı. 

"ENFLASYON BEKLENTİLERİNİ ÇAPALAMALI" 

Ekonomist Yazar Uğur Gürses TCMB'nin faizleri değiştirmeyeceğini söyledi.

Bloomberg HT'ye değerlendirmelerde bulunan Gürses, "Ama burada 2 tane soru var, ne yapmalı ne yapar? Ben birşey yapmayacağını düşünüyorum ama ne yapmalı sorusuna gelince; Merkez Bankası'nın piyasadaki enflasyon beklentilerini çapalaması gerekir. Politika faizini yükseltmeli, GLP'nin de üzerine yükseltmeli tamam bunun bir bedeli olabilir ama piyasa şunu düşünür; faizi yükseltti, elinden geleni yaptı..Bundan sonra başka bir beklenti olmaz. Ancak ben MB'nin faizi değiştirmeyeceğini, bunun da enflasyon beklentilerini çapalayamayacağını düşünüyorum." yorumunu yaptı. 

Merkez Bankası'nın faiz kararı bugün saat 14:00'te açıklanacak.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.