Merkez Bankası'nda atama operasyonu devam ediyor

Merkez Bankası'nda atama operasyonu devam ediyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda (TCMB) başekonomist ve bazı departman genel müdürleri görevinden alınmasının ardından yerlerine gelen isimler de belli

A+A-

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda (TCMB) başekonomist ve bazı departman genel müdürleri görevinden alınmasının ardından yerlerine gelen isimler de belli oldu.

Dünya'nın edindiği bilgiye göre atamalar yine ‘içeriden’ yapıldı. Araştırma ve Para Politikası Genel Müdürü Pınar Özlü’nün yerine aynı departmanda Araştırma ve Para Politikası Genel Müdürlüğü Fiyat Gelişmeleri ve Kamu Maliyesi Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Çağrı Sarıkaya getirildi. 

Sarıkaya, Aralık 2001’de Merkez Bankası’na araştırmacı olarak göreve başlamıştı. Bankacılık ve Finansal Kuruluşlar Genel Müdürü Yavuz Yeter’in görevini ise 1980’lerden bu yana bankada görev yapan Dr. Ali Çufadar getirildi. Bankacılık ve Finansal Kuruluşlar Genel Müdürü olan Çufadar, Operasyon Genel Müdürü olarak kurumda hizmet veriyordu. Ali Çufadar’ın yeni görevlendirmesi nedeniyle boşalan Operasyon Genel Müdürlüğü görevine ise Ankara Şubesi Müdürü Dr. Yusuf Bora Enhoş getirildi. Enhoş, İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı iken Ankara Şubesi Müdürlüğüne atanmıştı.

Piyasalar Genel Müdürü Orhan Kandar’ın yerine gelen isim ise Doruk Küçüksaraç oldu. Küçüksaraç’ta aynı genel müdürlükte Piyasalar Analiz Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyordu. Ayrıca Bilişim Teknolojileri Genel Müdürlüğü görevine Mehmet Zahit Ateş getirilirken Ateş’te Bilişim Teknolojileri Denetçisi iken Bilişim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Uygulama Geliştirme ve Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmıştı.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.