# Merkez Bankası’ndan reeskont düzenlemesi

- Bağlantı: https://www.borsatek.com/merkez-bankasindan-reeskont-duzenlemesi-20003h/
- Yayımlanma: 2017-02-17T17:29:54+03:00
- Yazar: Murat Ali Oral

Reklam

 [ ⌊Stablex Kare Banner⌉ ](https://track.adform.net/C/?bn=91045298;gdpr=${GDPR};gdpr_consent=${GDPR_CONSENT_50})

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) reeskont kredilerinin geri ödemelerinin
TL olarak yapılabileceğini açıkladı.

TCMB’den ihracat ve döviz kazandırıcı hizmetler reeskont kredilerine ilişkin yapılan
duyuruda, şunlar kaydedildi:

“23 Ocak 2017 tarih ve 29957 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 683 sayılı Kanun Hükmünde
Kararnamenin 6. maddesinde değinilen hususlar dikkate alınarak, 1 Ocak 2017 tarihinden
önce kullandırılan ve 31 Mayıs 2017 (dahil) tarihine kadar vadesi dolacak olan ihracat
ve döviz kazandırıcı hizmetler reeskont kredilerinin, kredi vadesinde ödenmesi kaydıyla,
geri ödemelerinin Türk lirası olarak da yapılabilmesine imkân tanınmıştır. Bu işlemlerde
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasınca 2 Ocak 2017 tarihinde ilan edilen döviz alış
kurları esas alınacaktır.”
