Metal sektörü adım adım greve gidiyor

Metal sektörü adım adım greve gidiyor

İşveren sendikası MESS ile sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde Türk-İş'e bağlı Türk Metal grev kararını açıkladı, DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş ile sürdürülen görüşmeler de uzlaşmazlıkla sonuçlandı.

A+A-

BORSATEK - Türk Metal Sendikasından yapılan açıklamada, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile 7 Ekim 2019 tarihinde başlayan görüşmelerin "MESS tarafının, işçilerin içinde bulunduğu zor koşulları hiçe sayan tekliflerinde ısrar etmeleri nedeniyle" tıkandığı belirtilerek "MESS’in uzlaşmaz tutumu karşısında eylemlerimiz yaygınlaşarak devam ederken sendikamızca grev kararı alınmıştır" denildi.

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, alınan grev kararı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada üyelerinin hak ve özgürlükleri için mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini belirterek "İşveren sendikası MESS ile masada anlaşamayan, metal işçisine dayatılan yoksulluk ücretini kabul etmeyen sendikamız, grev kararı almıştır. Sendikamız üyelerimizin hak ve özgürlükleri için mücadelesini kararlılıkla sürdürecek, temsil ettiği üyelerinden aldığı güçle yolundan dönmeyecektir. Kararımızın sendikamıza, üyelerimize ve işçi sınıfımıza hayırlı, uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

Sendika eylemlerini de sürdürecek. Ülkenin dört bir yanında sendikanın örgütlü olduğu fabrikalarda devam eden eylemler Pazar günü gerçekleştirilecek Büyük Bursa Mitingi ile meydanlara taşınacak.

Öte yandan, MESS ile Birleşik Metal iş arasında devam eden görüşmeler de uzlaşmazlıkla sonuçlandı. MESS üyesi şirketlerin KAP'a yaptıkları açıklamaya göre, Toplu İş Sözleşmesi kapsamında devam eden arabulucu  görüşmeleri de  anlaşmazlıkla sonuçlandı.

Sarkuysan ve Demisaş'tan konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada  şu bilgiler verildi:

"Bağlı olduğumuz MESS İşveren Sendikası ile işçilerimiz için  yetkili  Birleşik Metal İş Sendikası arasındaki Toplu İş Sözleşmesi kapsamında devam eden arabulucu görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanmış olduğuna ilişkin rapor işveren sendikamıza tebliğ  edilmiştir. Yasal süreç devam etmektedir." 

Birleşik metal İş sendikası da 19 Ocak Pazar günü Gebze’de tüm bölgelerden üyelerin katılacağı bir miting düzenleyecek.

CENK SARIOĞLU

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.