Meta'ya piyasalardan tarihi darbe

Meta'ya piyasalardan tarihi darbe

Facebook’un çatı şirketi Meta, piyasalar açılmadan önceki işlemlerde yüzde 22 düşüş kaydederken şirketin piyasa değeri 195 milyar dolar geriledi.

A+A-

Meta hisselerinde yaşanan günlük düşüş, hisse piyasalarındaki en büyük günlük değer kaybına işaret ediyor. Facebook’un çatı şirketi piyasalar açılmadan önceki işlemlerde yüzde 22 düşüş kaydederken şirketin piyasa değeri 195 milyar dolar geriledi.

Bloomberg'in haberine göre böylece Meta ABD şirketleri arasında yaşanan en büyük günlük değer kaybını yaşamış oldu. Bundan önceki en büyük değer kaybı ise 180 milyar dolar ile Apple’da yaşanmıştı.

Analistler ise Meta’nın Tiktok gibi rakipleriyle sıkı bir rekabet içinde olduğuu ve açıklanan gelirin beklenenin çok altında olduğunu söylüyor. Facebook hisselerinde yaşanan düşüş teknoloji şirketlerinde nasıl bir balon oluştuğuna dair de iyi bir ipucu veriyor.

Nasdaq vadelileri, Meta hisselerindeki düşüşle beraber perşembe günü akşam saatlerinde yüzde 2,2 kayıp yaşarken S&P 500 vadelileri de yüzde 1 aşağıda bulunuyor.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler