Metro'nun sahibinin hapis cezası onandı

Metro'nun sahibinin hapis cezası onandı

Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk’ün 15 yıldır yargılandığı davada Yargıtay’dan karar çıktı

A+A-

İstanbul Ağrı Ceza Mahkemesi’nin müebbet hapis cezası verdiği Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk’ün dosyasına Yargıtay’dan da onama kararı çıktı. Öztürk’ün 6 yıl hapis yatması bekleniyor.

1996’da Beyoğlu’nda Kuvvet Köseoğlu’nun öldürülmesine azmettirdiği iddia edilen Öztürk, iki yıl önce müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararı sonrası dosya Yargıtay’a taşındı. Yargıtay 1. Ceza Dairesi 19 Eylül’de dosyayı karara bağladı. 1. Ceza Dairesi, 2014/3955 numaralı dosyada Öztürk hakkında verilen kararı onadı. Diğer üç sanık hakkında verilen kararı ise usulden bozdu.

Galip Öztürk, mayıs ayında Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO'su olarak Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı görevinden istifa eden Abdülkerim Emek'i getirmişti. Abdülkerim Emek müsteşar yardımcılığı döneminde, Metro Holding'in sahibi Galip Öztürk hakkında çıkar amaçlı suç örgütü kurma suçlamasıyla 55 yıldan 155 yıla kadar hapis istemiyle açılan davada yer almıştı. Emek'in SPK üye ve 2. başkanlığı sırasında SPK kararlarını örgüt lehine etkilediği iddia edilmişti

Galip Öztürk en son Ermenistan Erivan'da görülmüştü. Ermenistan Futbol Federasyonu Başkanı'nın verdiği yemeğe katılan Galip Öztürk, Başkan Roben Hayrapetyan'a Facebook üzerinden teşekkür etmişti. 

GALİP ÖZTÜRK KARA PARADAN AKLANDI

METRO'DA BİR GARİP ATAMA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.