MHP Bitcoin raporu hazırladı

MHP Bitcoin raporu hazırladı

Bitcoin ve beraberindeki kripto para sektörü hükümetlerin dikkatini çekmeye devam ederken, MHP’den Bitcoin raporu geldi.

A+A-

Bitcoin ve beraberindeki kripto para sektörü hükümetlerin dikkatini çekmeye devam ederken, MHP’den Bitcoin raporu geldi.

Milliyet'in haberine göre, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu’nun hazırladığı Bitcoin raporunda “Ülkemizde hizmet verecek bir Bitcoin borsası ve bu alanı düzenleyen bir mevzuat ile pazarda ön alınabilecek” görüşüne yer verildi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu Bitcoin raporu:

Halen Türkiye’de çok sayıda işletme kripto para ile ödeme kabul etmekte, Bitcoin tarzı kripto para birimlerini kullanan müsterilerin sayısı artmaktadır. Mevzuatımızda kripto paralarla ilgili herhangi bir söylem bulunmadığı ve kripto paralar kullanılarak vergi kaçırma, kara para aklama gibi yasadışı işler yapılmadığı sürece kripto para kullanımı yasal olduğu söylenebilecektir. Bu nedenle Türkiye’de kripto paralar ile alışveriş yapmak, al-sat yaparak yatırım yapmak ve madencilik yaparak kripto para üretmek Türkiye’de henüz suç kapsamında değildir.

Bitcoin raporu’nda, Türkiye piyasalarında ‘Bitcoin kullanılan’ bazı işletmelerden de örnek verildi. Buna göre Bitcoin, Türkiye’deki bazı eczane, perdeci, helal market, otel, inşaatçı ve gözlükçülerde de geçiyor.

Dünyanın en büyük ikinci vadeli işlemler borsası Bitcoin’i listeliyor

Bitcoin, büyüyen potansiyeli sayesinde kurumsal dünyanın da dikkatini üzerine çekti. Dünyanın en büyük ikinci vadeli işlemler borsası olan CBOE, 10  Aralık’ta Bitcoin vadeli işlemleri başlattı.

17 Aralık 2017’de Dünyanın en büyük vadeli işlemler borsası CME’de listelerinde Bitcoin’e yer vermeye başlayacak.

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.