MHP'de Akşener de aday

MHP'de Akşener de aday

MHP'li Akşener partide olağanüstü kurultay çağrısı yaptı; genel başkanlığa adaylık için yeşil ışık yaktı. Akşener ile birlikte aday sayısı dörde çıktı

A+A-

MHP'li Meral Akşener, 1 Kasım'daki beklentilerinin çok altında oy aldığı seçimin ardından partisi için olağanüstü kurultay çağrısı yaparak, "ülkücü iradenin yükleyeceği her türlü sorumluluğu almaya hazır olduğu" sözüyle MHP genel başkan adaylığına yeşil ışık yaktı.

MHP'nin oylarında yaşanan ciddi düşüşün ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından milletvekili listesi dışında bırakılan Sinan Oğan ve Koray Aydın daha önce adaylıklarını açıklamıştı.

Akşener bugün İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında olağanüstü kurultay çağrısı yaparak, "Olağanüstü kurultay talebimiz bir hesaplaşma ilanı değil, topyekun doğrulma ve iktidar seferberliğidir. Geçmişe takılıp geleceği kaybedemeyiz" diye konuştu.

MHP'de olağanüstü kurultay toplanabilmesi için en az 249 delegenin imzası gerekiyor. Ancak olağanüstü kurultay toplansa bile parti tüzüğüne göre genel başkanlık seçimi yapılamıyor. Bu nedenle toplanacak bir olağanüstü kurultayda önce tüzükteki olağanüstü kurultayda seçim yapılamayacağına ilişkin maddenin değiştirilmesi gerekiyor.

Akşener, üst kurul delegelerine noter onaylı dilekçe vermeleri çağrısında bulunarak, gerekli imzalar toplandığı takdirde herhangi bir yargı kurumuna müracaat etmeden delegelerin kararının geçerli olacağını kaydetti.

Akşener, MHP genel başkanlığına aday olup olmayacağı sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Ben ve arkadaşlarım ülkücü iradenin bize yükleyeceği her türlü sorumluluğu almaya hazırız. Diğer arkadaşlarıma başarılar diliyorum, MHP'de görev yapan her arkadaşımızın aday olmaya hakkı vardır. Bugün ben adayım diyen arkadaşlarımız ve yarın diyecek arkadaşlarımıza başarılar diliyorum."

Bahçeli kurultayın olağan şekilde 2018 yılında toplanacağını açıklamıştı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.