MHP'de kurultay düğümü çözüldü

MHP'de kurultay düğümü çözüldü

Ankara 2. İcra Hakimliği MHP'deki muhaliflerin itirazını kabul etti

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP) olağanüstü kurultay toplanması konusunda yaşanan belirsizlik sona erdi. Ankara 3. İcra Mahkemesi, Gemerek Sulh Hukuk Mahkemesi'nin koyduğu tedbir kararına itirazı kabul ederek kurultayın yapılmasına hükmetti. MHP Çağrı Heyeti ve muhalifler, tedbir kararının kaldırılması durumunda 15 Mayıs Pazar günü kurultayı yapacaklarını açıklamıştı.

Mayıs ayı içinde yapacakları müzakere ile kararını kesinleştireceğini duyuran Yargıtay ise henüz nihai kararını açıklamadı.

Ümit Özdağ: Adalet Bakanlığı'nın müdahalesine rağmen karar lehimize çıktı

Mahkemenin kararı sonrası CNN Türk canlı yayınına bağlanan genel başkan adaylarından Ümit Özdağ da, "pazar günü olağanüstü kurultayı gerçekleştireceklerini" vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bu kararla 15 Mayıs'ta kurultayı yapacağız. Adalet Bakanlığı'ndan dün mahkemeye yapılan müdahaleye rağmen mahkeme kararını aldı ve tedbir kararını kaldırdı. Bu kararla MHP pazar günü kurultayı yapacak hukuki zemini oluşturmuş durumunda. Herhangi bir olumsuzluk olacağını zannetmiyorum ve olmamasını ümit ediyorum." 

 

 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.