MHP'de olağanüstü kurultay olmayacak

MHP'de olağanüstü kurultay olmayacak

Ankara 12.Sulh Hukuk Mahkemesi geçen hafta, MHP'de olağanüstü kurultay talebini kabul ederken, Bahçeli kararla ilgili Yargıtay'a itiraz edeceklerini duyurmuştu

A+A-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partide yapılmak istenen büyük kurultayın daha önce belirlenen 18 Mart 2018'de gerçekleştirileceğini; onun dışında olağanüstü bir kurultayın yapılmayacağını söyledi.

Ankara 12.Sulh Hukuk Mahkemesi geçtiğimiz hafta, MHP'de olağanüstü kurultay talebini kabul ederken, Bahçeli kararla ilgili Yargıtay'a itirazda bulunacaklarını duyurmuştu.

MHP Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan Bahçeli, MHP'de olağanüstü kurultay tartışmalarıyla ilgili olarak, "Bundan sonra sırayı bizim müracaatımızla Yargıtay safhası alacaktır. Bizim paralele teslim edecek bir partimiz yoktur... Eğer istenen büyük kurultay ise, bu yılın Ocak ayında Merkez Yönetim Kurulumuzun kararıyla belirlenen 18 Mart 2018 tarihini herkes sabırla beklemelidir." dedi.

Geçtiğimiz yıl 1 Kasım seçimlerinde MHP'nin oylarını ve TBMM'deki sandalye sayısını düşürmesinin ardından olağanüstü kongre yapılması ve yeni bir genel başkan seçilmesi için muhalif kanat ısrarlı davranmış, Bahçeli ise kongreye gitmeyeceğini vurgulamıştı.

Yaklaşık iki yıl sonra yapılması planlan olağan kurultayda herkesin genel başkanlığa adaylık hakkı bulunduğunu dile getiren Bahçeli, "Bunun dışında olağanüstü kurultay yoktur, yapılmayacaktır" diye konuştu.

MHP'de şu ana kadar genel başkanlığa adaylığını açıklayan isimler Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.