Microsoft Teams kullananlara önemli uyarı

Microsoft Teams kullananlara önemli uyarı

Microsoft, uçtan uca şifreleme desteğini Teams'teki bire bir görüşmelere getirdiği duyurdu. Kullanıcılar, E2EE desteğinden yararlanmak isterlerse platformun bazı özelliklerini kullanamayacaklar.

A+A-

Teknoloji devi Microsoft, bir süredir test ettiği bir özelliği Teams'te yerleşik hale getiriyor. Artık Microsoft Teams, bire bir aramalarda uçtan uca şifreleme(E2EE) desteği sunacak. Uçtan uca şifreleme açık olduğu zamanlarda kullanıcılar bazı Microsoft Teams özelliklerini kullanamayacak.

Microsoft Teams'te Ekim ayından bu yana uçtan uca şifreleme test ediliyordu. Teknoloji devi bir blog yazısıyla görüşmeleri daha gücenli hale getirecek özelliğin platformda gerçekleştirilecek bire bir görüşmelerde destekleneceğini duyurdu.

Uçtan uca şifrelemenin, görüşmeyi yapan her iki kullanıcı tarafından da etkinleştirilmiş olması gerekiyor. Taraflardan en az birisinin özelliği etkinleştirmemiş olması durumunda ise görüşmelerde E2EE desteği sunulmayacak.

Microsoft, görüşmelerde E2EE korumasını kullanmak isteyenlerin bazı Teams özelliklerini kullanamayacağını belirtti. Kayıt, canlı altyazılar ve görüşmeyi grup aramalarına genişletme kullanılamayacak özellikler arasında yer alıyor.

İlgili Haberler