Milletvekili aday listesinde yer almayan Şimşek'ten ilk açıklama

Milletvekili aday listesinde yer almayan Şimşek'ten ilk açıklama

24 Haziran'daki seçimlerde AK Parti'nin milletvekili aday listesinde yer almayan Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten ilk açıklama geldi: "Durmak yok yola devam..."

A+A-

AK Parti, 24 Haziran'daki seçimler için milletvekili adaylarını dün Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) bildirdi. Bu listede birçok bakan yer alırken ekonomi yönetiminden kimsenin olmaması dikkat çeken unsurlardan birisi oldu. Türkiye'deki ekonomi yönetiminin önemli isimlerinden biri olan Şimşek de milletvekili listesinde yer almayan isimlerdendi.

Şimşek'in milletvekili adayı olmaması hakkındaki yapacağı ilk açıklama ekonomi çevrelerinde de merakla bekleniyordu. Şimşek, sosyal medya hesabı Twitter'dan şunları yazdı:

"Özenle ve dikkatle belirlenmiş listelerde yer alan partimizin 27. dönem milletvekili adaylarını tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Sürecin zaferle taçlanmasını temenni ediyorum; hayırlı, uğurlu olsun. Durmak yok yola devam…" 24 Haziran'dan sonra kurulacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde kabine Meclis'ten değil, dışarıdan oluşturulacak. Seçilecek bakanın bir milletvekili olması durumunda vekilliği düşecek. Ancak yeni gelecek hükümetin böyle bir seçeneği Meclis'in aritmetik dengesini bozabileceği gerekçesiyle değerlendirmeyeceği ifade ediliyor. Şimşek'in AK Parti'nin vekil listesinde olmamasının AK Parti'nin kazanması durumunda yine bakan olarak görevini sürdüreceğine yönelik bir işaret olarak görülüyor.

Şimşek'in yanında Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Sanayi Bakanı Faruk Özlü de milletvekili aday listesinde bulunmuyor. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.