Milli Piyango için 2 milyar dolar aranıyor

Milli Piyango için 2 milyar dolar aranıyor

Milli Piyango'ya ait şans oyunları ihalesini alan Ortak Girişim Grubu'nun, 2 milyar dolarlık ödeme için kaynak arayışında sona yaklaştığı ileri sürüldü

A+A-

Milli Piyango'ya ait şans oyunları ihalesini alan Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu'nun, 2 milyar dolarlık ödeme için kaynak arayışında sona yaklaştığı ileri sürüldü.

İhaleyi alan gruba yakın bazı kaynaklara göre 2 milyar dolarlık ödeme için grup aralarında Deutsche Bank, Akbank ve Denizbank'ın da olduğu bankalar ile görüşüyor.

Konu ile ilgili olarak daha önce çıkan bazı haberlerde grup üyeleri ihalenin bedelinin ödenmesi konusunda sıkıntı olmadığını, temini için görüşmelerin sürdüğünü açıklamıştı. Grubu yakın kaynakların verdiği bilgiye göre, 8 ya da 9 yıl vadeli olması üzerinde durulan bir kredide sona yaklaşılmış durumda.

Piyango işletmecisi Net Piyango & Şans Oyunları Ticaret AŞ, 2014 Temmuz ayında açılan ihaleyi 2.76 milyar dolarlık teklifle kazanmıştı. Hükümet, grubun ödeme süresini uzattı ve nihai anlaşmanın imzalanma süresini 26 Şubat 2015'ten 15 Nisan 2015'e ertelemişti
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.