Milli Piyango'ya üç teklif

Milli Piyango'ya üç teklif

Milli Piyango'nun teklif verme süresi bugün dolan özelleştirme ihalesine Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu, ERG-Ahlatçı Ortak Girişim Grubu ve Turkish Lottery Holding teklif verdi

A+A-

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Milli Piyango'nun teklif verme süresi bugün dolan özelleştirme ihalesine Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu, ERG-Ahlatçı Ortak Girişim Grubu ve Turkish Lottery Holding'den olmak üzere üç teklif verildiğini açıkladı.

İhaleye Turkish Lottery Holding adı altında teklif veren KKCG Group konsorsiyumundan yapılan açıklamada, "Gtech ve Emma Capital'in bulunduğu KKCG Group konsorsiyumu, Milli Piyango'nun yönetim lisansı için özelleştirme ihalesine bugün resmi teklifini verdi... KKCG Group, güçlü finansmanı ile birlikte konsorsiyum üyelerinin piyango alanındaki büyük deneyimiyle de Avrupa'nın oyun pazarındaki en önemli oyuncularından biri olmayı hedefliyor" denildi.

Açıklamada ayrıca, konsorsiyumun Türkiye'de kendi alanında gelişmek için Türk yatırımcı Bilgili Holding ile de görüşmelere başlanarak, potansiyel ortaklık için müzakerelerde ileri aşamaya gelindiği ve Bilgili Holding ile anlaşma sürecinde ilerlendiği belirtildi.

Açıklamada yer alan bilgiye göre; KKCG Group, Emma ve diğer yatırımcıları, Çek Cumhuriyeti'nin lider piyango şirketi olan Sazka’nın sahibi konumunda bulunurken; Yunan milli piyango şirketi OPAP'ın da kontrol hissesine sahip.

Şans oyunlarının uzun vadeli yatırım yapmaya odaklandıkları bir alan olduğunu belirten KKCG Group CIO'su Pavel Saroch, "Türkiye'nin Milli Piyango'su, Türk pazarındaki büyüme ve şans oyunlarındaki genişleme potansiyeliyle bizim için cazip bir yatırım fırsatı oldu. 10 yıllık lisans süresi boyunca var olan oyunların modernleştirmek ve dağıtım ağını büyütmek için önemli yatırımlar yapacağız" dedi

Net Holding de KAP'a yaptığı açıklamada, Milli Piyango İdaresi bünyesindeki şans oyunlarının lisans verilmesi suretiyle özelleştirilmesi ihalesine, grup şirketi Net Şans Oyunları ile Hitay Yatırım Holding'in kurduğu ortak girişim grubunun teklif verdiğini duyurdu.

Net Şans-Hitay OGG'de Net Şans Oyunları yüzde 90, Hitay Yatırım Holding ise yüzde 10 pay sahibi konumunda. OGG ise, teklif vermeyeceğini daha önce açıklamıştı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.