Milli tank seri üretim aşamasında

Milli tank seri üretim aşamasında

A+A-

Otokar, milli tank Altay projesi çerçevesinde 250 adet tank üretimi ve bunların entegre lojistik destek faaliyetlerine ilişkin seri üretim projesi için teklif dosyasını Savunma Sanayi Müsteşarlığı'na sundu. Konu ile ilgili olarak Otokar tarafından KAP'a gönderilen açıklama şu şekilde:

"Şirketimiz ile Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SMM) arasında imzalanan "Milli İmkanlarla Modern Tank Üretim Projesi" (Altay Projesi), Dönem I Türk Ana Muharebe Tankı Tasarım ve Prototip Üretimi Ana Sözleşmesi çerçevesinde yürütülen çalışmalarda geliştirme süreçleri ve prototip üretimleri tamamlanmış olup, projedeki son aşama olan sistem kalifikasyon ve kabul testleri halen devam etmektedir.

Ayrıca, mevcut sözleşmemizin ilgili maddeleri çerçevesinde 250 adet tank üretimi ve bunların Entegre Lojistik Destek faaliyetlerine ilişkin Altay Projesi Dönem II Seri Üretim Projesi için teklif dosyası 18.01.2016 tarihinde SSM'na sunulmuştur.
SSM, sunulan dosya üzerinde yapacağı değerlendirme çalışması sonrasında seri üretim süreci ile ilgili görüşünü oluşturacaktır.

Proje ile ilgili önemli gelişmeler kesinleştiği aşamada, kamuoyuna ayrıca duyurulacaktır."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.