Milyonlarca bilgisayara güncelleme çıktı!

Milyonlarca bilgisayara güncelleme çıktı!

Microsoft, Windows 11'e odaklanmış olsa da Windows 10 kullanıcılarını unutmadı. Microsoft, Windows 10 Kasım 2021 Güncellemesini yayınladı. Güncelleme güvenlik, yönetim ve sanallaştırma ile ilgili bir takım özellikler getiriyor.

A+A-

Yazılım devi Microsoft, Windows 11'e odaklanmış olsa da Windows 10 kullanıcılarını unutmadı. Şirket yeni nesil işletim sistemini piyasaya sürmesinden bir ay sonra Windows 10 Kasım 2021 Güncellemesini (sürüm 21H2) kullanıma sunduğunu duyurdu.

Yeni özellikler Windows 11'e eklenecek

Windows 10 21H2'nin beraberinde çok büyük değişiklikler getirdiği söylenemez. Güncelleme güvenlik, yönetim ve sanallaştırma ile ilgili birkaç işlev içeriyor. Ancak bu şaşırtıcı değil çünkü artık tüm yeni özellikler Windows 11'e eklenecek ve Windows 10, 2025'e kadar yalnızca hata ve güvenlik açığı düzeltmeleri alacak.

Wi-Fi güvenliğini artırmak için WPA3 H2E standartları desteği

Windows Hello for Business, dakikalar içinde dağıtımdan çalıştırma durumuna ulaşmak için basitleştirilmiş, parolasız dağıtım modellerini destekliyor

WSL (Linux için Windows Alt Sistemi) ve EFLOW (Windows üzerinde Linux için Azure IoT Edge), makine öğrenimi ve diğer yoğun bilgi işlem iş yükleri için GPU hesaplama desteği alıyor

Hepsi bu kadar. Güncelleme, her zamanki gibi çeşitli küçük hata düzeltmeleri, güvenlik ve performans iyileştirmeleri de sunuyor. Cihazınıza ulaşıp ulaşmadığını Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Windows Update menüsünden kontrol edebilirsiniz.