Mobilyada KDV oranı yeniden yüzde 8'e düşürüldü

Mobilyada KDV oranı yeniden yüzde 8'e düşürüldü

Çanakkale'de ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak,mobilyada KDV oranının yüzde 8'e düşürüldüğünü açıkladı.

A+A-

"Türkiye İçin Değişim Başlıyor" programları kapsamında Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen "Çanakkale İş Dünyası Buluşması"nda ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak,mobilyada KDV oranının yüzde 8'e düşürüldüğünü açıkladı.

Hükümet, 2018 Kasım ayında yaptığı KDV indirim kampanyasında da mobilyada KDV'yi 2019 Haziran sonuna kadar yüzde 18'den 8'e düşürmüştü. Önce 2019 mart ayına, sonrasında da 2019 haziran ayı sonuna kadar uzatılan kampanya süresince mobilya ürünlerinde KDV yüzde 8 olarak uygulanmıştı.

Çanakkale'de tarım ve sanayi yanında önemli oranda mobilyacılık sektörünün de öne çıktığını aktaran Albayrak, Kayseri'de geçen hafta mobilyacıların bir talepte bulunduğunu hatırlattı.

Mobilya sektörünün ciddi oranda bir 'Mobilyada KDV'yi indirelim' yönünde bir talebi olduğunu kaydeden Albayrak, "Bugün ben buradan mobilyacılık sektörü için güzel bir haber olan mobilyadaki KDV'yi yüzden 18'den yüzde 8'e düşürdüğümüzün haberini paylaşmak istiyorum. Kayseri'de söyledim. İhracatta da aynı şekilde oranda artış hedefi koymamız lazım. Hem iç piyasaya bu maliyetler yansıyacak hem de  ihracatı da bu manada üretimi de istihdamı da artıracağımızın sözünü Kayseri'de vermişlerdi. İnşallah bu güzel adımın mobilyacılık sektörümüze, ekonomimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.