Mobius Defacto'ya ortak oldu

Mobius Defacto'ya ortak oldu

Franklin Templeton’ın kurucusu Mark Mobius, Defacto’nun yüzde 8-9’luk hissesine ortak oldu

A+A-

41 milyar dolarlık parayı yöneten Franklin Templeton’ın kurucusu Mark Mobius, Türkiye'de bir şirkete daha ortak oldu. Mark Mobius, Defacto’nun yüzde 8-9’luk hissesine ortak oldu

Mobius, geçtiğimiz günlerde de Franklin Templeton’ın Washington’daki birimi Darby Private Equity vasıtasıyla, gıda sektörünün en önemli dağıtım şirketlerinden biri olan Koza’yı bünyesine alarak Türkiye’deki üçüncü yatırımına imza atmıştı. Darby, daha önce de Hisarlar ve Orion adlı Türk firmalarına yatırım yapmıştı. Mobious’un Türkiye’de yaklaşık 800 milyon dolarlık yatırımı olduğu belirtiliyor.

Mobius mart başında yaptığı açıklamalarda Rusya’yı adres gösterip “Rusya’da hayal bile edemeyeceğiniz, büyük paralar kazanabilirsiniz” demişti. Bu açıklamadan sonra Türkiye’de ikinci yatırımına imza attı.

Defacto'nun 2014 sonu itibarıyla 20'si yurtdışında 260 mağazası bulunuyor.  Marka en ciddi ataklarından birini ise 2014 yılında yaptı. İhsan Ateş, 2014’te 15’i yurtdışında, toplam 65 yeni mağaza açtıklarını söylemişti. Ateş, bir gazeteye verdiği röportajda 2015’te Rusya, Fas, Arnavutluk, Bulgaristan, Gürcistan, Kosova, Makedonya, Ukrayna ve Azerbaycan’da mağaza açacaklarını bildirmişti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.