Moody's 13 Türk bankasının notlarını düşürdü

Moody's 13 Türk bankasının notlarını düşürdü

Moody's 13 Türk bankasının kredi notlarını düşürdü, görünümlerini negatif olarak sürdürdü

A+A-

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Investors Service, Türkiye'nin kredi notunu düşürmesinin ardından 13 Türk bankasının da notlarını aşağı yönlü revize etti.

Moody's, 12 Türk bankasının yabancı para cinsinden mevduat ve uzun vadeli karşı taraf risk notlarını (CRR), 6 bankanın uzun vadeli karşı taraf risk değerlendirmelerini (CRA), 1 bankanın uzun vademi kıdemli  teminatsız notunu bir kademi ve 3 bankanın uzun vadeli yabancı para  cinsinden kredi notunu (CRR) 2 kademe düşürdü.

Yapılan açıklamada 13 bankanın notlarında yapılan indirimin Türkiye'nin  tahvil notunun 11 Eylül'de B1'den B2'ye indirilmesi tarafından  yönlendidrildiği belirtildi. Türkiye'nin kredi notunun düşürülmesinin  yabancı para cinsinden mevduatlar için tavan notu B3'den Caa1'e ve yabancı para cinsinden tahviller için tavanı B1'den B2'ye çektiği de vurguladı.

Yabancı para cinsinden notmarı düşürülen 12 banka şunlar:
Akbank T.A.S. (Akbank), Alternatifbank A.S. (Alternatifbank), Denizbank A.S., HSBC Bank A.S. (Turkey), QNB Finansbank A.S. (QNB Finansbank), T.C. Ziraat Bankasi A.S. (Ziraat), Turk Ekonomi Bankasi A.S. (TEB), Turkiye Garanti Bankasi A.S. (Garanti BBVA), Turkiye Halk Bankasi A.S. (Halk Bank), Turkiye Is Bankasi A.S. (Isbank), Turkiye Vakiflar Bankasi T.A.O. (Vakifbank) ile Yapi ve Kredi Bankasi A.S. (Yapi Kredi).

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.