Moody's: Eurobond ihracatı yüzde 28 arttı

Moody's: Eurobond ihracatı yüzde 28 arttı

Moody's Investors Service, gelişmekte olan piyasaları finansman şartlarında oynaklıkla karşı karşıya olmakla birlikte global sermaye piyasalarından borçlanmaya devam ettiklerini bildirdi.

A+A-

 Gelişmekte olan piyasalarını 2021 ilk çeyrekte eurobond ihracını 2020 4'ncü çeyreğe göre yüzde 28 artırdıklarına işaret eden Moody's, 191 milyar dolar tutarında ihrac yapıldığını vurguladı.
 Moody's yöneticisi Atsi Sheth hazırladığı raporda, "Yüksek gelişmekte olan piyasa borçlanma kağıdı ihracı hala yüksek olan fonlama ihtiyaçlarını ve gelişmekte olan piyasaların tahvil piyasalarındaki türbülansa rağmen global sermaye piyasalarına erişi devam ettirmelerini yansıtıyor" ifadelerini kullandı.
 Devlet borçlanma kağıdı ihracında en büyük payın Afrika-Orta Doğu bölgesinde olduğunu belirten Moody's, Latin Amerika'nın da payının artmakta olduğunu vurguladı.

 2021 yılının geri kalanında da yüksek kamu bütçe açıklarına bağlı olarak dış finansman ihtiyaçlarının yüksek olmaya devam edeceğini belirten Moody's, bu ihtiyacın iç piyasadan mı yoksa dışarıdan mı karşılanacağını yurç içi sermaye piyasalarının derinliğinin belirleyeceğini de ifade etti.


Etiketler : ,