Moody's'ten Türk bankacılık sistemine uyarı

Moody's'ten Türk bankacılık sistemine uyarı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, piyasa oynaklığı ve politika belirsizliğinin global finansal şartmlar üzerinde baskı yarattığını bildirdi.

A+A-

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, piyasa oynaklığı ve politika belirsizliğinin global finansal şartmlar üzerinde baskı  yarattığını bildirdi.
     
Tırmanan tcari gerilimler ile ilişkili artan piyasa oynaklığı,  yüksek jeopolitik riskler ve politika belirsizliği ile zayıf şirket  kredibilitelerinin 2018'de global finansal şartlar üzerinde baskı  yarattığını vurguladı.

     
Bankacılık tarafına bakıldığında yatırımcı güveninin aşınması  halinde bazı piyasalarda en önemli riskin fonlama olabileceğini ifade  eden Moody's, Türk bankacılık sisteminin fonlama şoklarına en çok maruz  kalan sistem olduğunu belirtti.
   
Moody's, "Finansal şartlarda herhangi bir sıkılaşma, kırılgan  gelişmekte olan piyasa para birimlerini ve tahvillerini zolayabilir, yorabilir" ifadelerini kullandı.
   
En kırılgan ülkelerin genel olarak finansman gücü düşük, borç  vadeleri kısa ve borçları yüksek ülkeler olacağını belirten Moody's, Arjantin ve Türkiye'nin gelişmekte olan piyasalar arasında en yüksek  riski gösteren ülkeler olduklarını vurguladı.


Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.