Moody's'ten Vakıfbank uyarısı

Moody's'ten Vakıfbank uyarısı

Moody’s, "Vakıfbank rekabetçi Türkiye piyasasında sermaye ve kârlılık baskısı ile karşı karşıya" uyarısında bulundu

A+A-

Moody’s'ten yapılan yazılı açıklamada, "Vakıfbank rekabetçi Türkiye piyasasında sermaye ve kârlılık baskısı ile karşı karşıya. Devlet bankası Vakıfbank’ın karşı karşıya kaldığı bazı zorluklar bankanın kredibilitesini zayıflatabilir. Bankanın rakiplerine kıyasla daha zayıf olan sermaye ve karlılığı yoğun rekabetçi güçler karşısında bankayı kırılgan durumda bırakabilecek kilit endişeler içerisinde yer alıyor" değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, makro ekonomik zorlukların da Türkiye’deki bankacılık sektörünün kar marjlarını daralttığı ve varlık kaliteleri üzerinde baskı oluşturduğu kaydedildi.

Moody’s açıklamasında, "Piyasadaki iyi pazar payını koruyabilmek için, Vakıfbank sermayesini tüketerek kredilerini artırıyor. Fakat banka sermayelendirmenin iyi derecede yapılabilmesi için yeteri karlılık yaratamıyor" ifadesine yer verildi.

Ayrıca Moody’s’in Türkiye’deki yatırım ve ekonomik iklim ortamının gelecek 12-18 aylık dönemde zorlu geçeceği öngörüsüne vurgu yapıldı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.